6. december 2020
Et skuffende salg af iPhones får Apples aktie til at falde med 4,7 procent i eftermarkedet, efter at techgiganten har torsdag aften dansk tid har præsenteret sit årsregnskab.
Et skuffende salg af iPhones får Apples aktie til at falde med 4,7 procent i eftermarkedet, efter at techgiganten har torsdag aften dansk tid har præsenteret sit årsregnskab.
Foto: Alastair Pike/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Apples omsætning stiger trods skuffende salg af iPhones

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Apples omsætning stiger trods skuffende salg af iPhones

Færre end forventet har købt iPhones, mens salget af Apples computere og høretelefoner er i vækst.

Erhverv - 29. oktober 2020 kl. 21:36
Af Ritzau

Techgiganten Apple slår forventningerne for både omsætning og indtjening i sit årsregnskab, der er blevet offentliggjort torsdag aften.

Den positive udvikling tilskrives et stigende salg af Mac-computere, iPads og tilbehør såsom høretelefonerne AirPods og uret Apple Watch.

Det har fået omsætningen til at stige med knap tre procent til 64,7 milliarder dollar, hvilket svarer til omkring 412 milliarder danske kroner.

Alligevel har Apples årsregnskab fået aktiemarkedet til at reagere negativt.

Det skyldes blandt andet, at salget af iPhones har skuffet. Salget af Apples telefoner er faldet med 20,7 procent ved udgangen af fjerde kvartal, hvilket var værre end det ventede fald.

Dermed landede iPhone-salget på 26,44 milliarder dollar, mens analytikernes forventning lød på 27,06 milliarder.

Apple præsenterede først sin nye telefon, iPhone 12, den 13. oktober, hvilket var flere uger senere end normalt.

Det har medført, at der i år ikke har været åbningssalg af en ny iPhone-model med i regnskabet for fjerde kvartal, som blev afsluttet ved udgangen af september.

Derudover bød årsregnskabet også på en anden skuffelse, da salget i Kina er faldet med 29 procent til 7,95 milliarder dollar.

Alt i alt har årsregnskabet fået Apple-aktien til at falde med 4,7 procent i torsdagens eftermarked.

Apples administrerende direktør, Tim Cook, siger dog, at han fortsat er "optimistisk" omkring salget af iPhone 12 med 5G-teknologi, som har været i salg i knap en uge.

- Det vi har set i det tidlige salg i de første fem dage (af iPhone-salget), giver os tro på, at også Kina igen vil vise vækst i det næste regnskab i første kvartal.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?