20. oktober 2019
Det er brødrene Steen og John Andersen, der i dag driver vognmands- og renovationsforretningen, som dog stadig er opkaldt efter deres far, der døde i 1970. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Det er brødrene Steen og John Andersen, der i dag driver vognmands- og renovationsforretningen, som dog stadig er opkaldt efter deres far, der døde i 1970. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets virksomhed kom stærkt tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets virksomhed kom stærkt tilbage
Erhverv - 29. november 2018 kl. 05:17
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En erhvervsvirksomhed, hvor kommunen vil være meget fattigere, hvis den ikke eksisterede.

Med den bemærkning kunne Preben Andersen Vognmands- og Renovationsforretning for nylig tage imod prisen som årets virksomhed i Vordingborg Kommune.

Historien om Preben Andersen Vognmands- og Renovationsforretning er nemlig historien om et firma, der gentagne gange har måttet gentænke sig selv fra bunden af.

I årtier var firmaet ansigtet på skraldebilerne rundt om i Vordingborgs gader. I 42 år sad firmaet solidt på dagrenovationen rundt om i kommunen, og husaffaldet fyldte hele 90 procent af virksomhedens aktiviteter. Nu til dags fylder det nul procent.

En tabt licitation i 2008 betød, at firmaet mistede opgaven med affaldsindsamling i Vordingborg. Det blev begyndelsen til enden for den ellers på det tidspunkt altoverskyggende dagrenovationsdel af firmaet. For fire år siden solgte man den del fra til RenoNorden.

- Konkurrencen var for stor på området. I de licita­tioner, vi deltog i, var vi alt for langt fra vinderne. Vi kunne ikke se en måde at skabe økonomi i det, og vi kan også se nu på de firmaer, der er tilbage, at de alle har store problemer med at få det til at hænge sammen, forklarer John Andersen, der i dag driver firmaet sammen med broderen Steen Andersen. De driver også firmaet Axel Hansen Transport i Holbæk, der er et selvstændigt firma, men som drives fra kontoret i Vordingborg.

Tabet af dagrenovationen har åbnet op for mere specialiserede opgaver for vognmandsforretningen, der har kunder på hele Sjælland og Lolland-Falster. Blandt andet står firmaet for at tømme genbrugskuberne i en lang række sjællandske kommuner. Det er blevet moderne at grave dem ned, så der skal bruges specielt udstyr til at tømme dem.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten