23. juli 2019
Brygforretningen har til huse på Trekanten 7 i Herrestrup i Odsherred, der tidligere husede CC Camping & Marine. Foto: Preben Moth
gallery icon

Se billedserie

Brygforretningen har til huse på Trekanten 7 i Herrestrup i Odsherred, der tidligere husede CC Camping & Marine. Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1200 kvadratmeter butik til hjemmebryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1200 kvadratmeter butik til hjemmebryg
Erhverv - 04. oktober 2018 kl. 03:45
Af Preben Moth
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Charlotte Gøtzsche er oprindelig sygehjælper, men nu chef for Brygforretningen på Trekanten 7 i Herrestrup i Odsherred, der tidligere husede CC Camping & Marine.

Starten på virksomheden skete i ydmyge lokaler bestående af to skurvogne og en container for fem år siden.

Charlotte er gift med Thomas, der selv har brygget vin siden 1982. De danske produkter inden for hjemmebrygning, der var at få, syntes de ikke var gode nok eller for dyre og importerede dem derfor selv fra Sverige og England.

Resultaterne var så gode, at de besluttede at begynde at forhandle udstyret selv til en væsentlig lavere pris, og det er den ide, der fem år efter er vokset til det mangedobbelte og også beskæftiger sønnerne Jonas og Frederik på deltid.

- Det begyndte at rykke for alvor, da vi flyttede fra skurvognene og herned på Trekanten. Det første år vækstede vi med 70 procent og de følgende år med 25.

Brygforretningen nøjes ikke med at sælge udstyr til hjemmebryg, den holder også kurser i ølbrygning.

Højst 10 kursister ad gangen tages der hånd om i lokalet, hvor tingene er sat op som den typiske hjemmebrygger har det i køkkenet eller bryggerset derhjemme. Kursisterne får 20 liter øl med hjem, som skal gære derhjemme, før det kan drikkes.

- Vi sælger ikke ølopskrifter, siger Thomas, men han har dog lagt foreløbig 24 opskrifter op på hjemmesiden og hver jul og påske kommer der en ny til fri afbenyttelse.

Øllet, som man selv brygger, er at ligne med specialøl, der typisk koster 35-50 kr. i butikkerne, mens man selv kan lave det for ca. 1,50 kr.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten