16. juni 2019
Til Veksø Skoles nytårskur tirsdag blev der talt en del om, at skolen gerne vil beholde eleverne op til 6. klasse, og det har Skoleudvalget taget til efterretning. Foto: Annemette Jensen
Til Veksø Skoles nytårskur tirsdag blev der talt en del om, at skolen gerne vil beholde eleverne op til 6. klasse, og det har Skoleudvalget taget til efterretning. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veksø Skole får op til 6. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veksø Skole får op til 6. klasse
Egedal - 18. januar 2018 kl. 05:42
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra næste skoleår 2018/19 kan eleverne i Veksø Skoles nuværende 4. klasse få lov at blive på Veksø Skole indtil de går ud af 6. klasse.

På det første møde i det nye Skoleudvalg tog udvalget nemlig Distriktsskole Stenløses ønske til efterretning.

Bilaget fra Distriktsskole Stenløses ledelse og skolebestyrelse er ellers formuleret som en ansøgning om, at udvide Veksø Skole til 6. klasse, men administrationen lagde op til, at udvalget blot skulle tage det til efterretning, og det har udvalget gjort med en bemærkning om, at kompetencen til at beslutte en skoleudvidelse til 6. klasse ligger i distriktsskolen.

- Hvis du kigger på styrelsesvedtægten, så er distrikterne selv herre over, hvad de gør, forklarer den nye udvalgsformand Betina Hilligsøe (V) , der mener, at udvalget er blevet orienteret af høflighed.

Ønsket bunder blandt andet, at faldende børnetal og optimering af klassekvotienten har betydet nedgang i antallet af klasser på Veksø Skole, som nu er en-sporet - dog med et gennemsnit på 25,4 elever pr. klasse. Skolen bruger derfor kun fem af de ni klasselokaler, og ved at udvide skolen til 6. klasse, bliver lokalerne udnyttet bedre samtidig med, at der bliver bedre plads på den hårdt pressede Lærkeskolen i Stenløse, der lige nu mangler lokaler.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede