5. december 2020
Toftehøjskolens indskoling flytter til Hampelandskolen i august i år, og i august næste år følger resten af skolen efter. Foto: Annemette Jensen
Toftehøjskolens indskoling flytter til Hampelandskolen i august i år, og i august næste år følger resten af skolen efter. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Toftehøjskolen lukker i 2020 og Søagerskolen i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Toftehøjskolen lukker i 2020 og Søagerskolen i 2021
Egedal - 16. januar 2019 kl. 10:56
Af Annemette Ross Jensen

Lige som administrationen anbefaler et flertal i Skoleudvalget bestående af S, V og Jacob Loessl (R), at Toftehøjskolen i Distrikt Ølstykke lukker i august 2020, og Søagerskolen i Distrikt Smørum lukker i august 2021.

På sit møde tirsdag aften anbefalede flertallet, at Toftehøjskolens indskoling flyttes til Hampelandskolen i august 2019, og at resten af skolen følger efter i august 2020.

Det er tidligere besluttet at flytte Søagerskolens indskoling til Boesagerskolen i august 2019, og for distrikt Smørum anbefaler fletallet, at resten af Søagerskolen følger efter til august 2021.

SF stemte imod med begrundelse i, at partiet ikke ønsker flytninger, før de modtagende enheder er fuldt ud- og ombygget, og fordi partiet ikke ønsker delelokaler til SFO og indskoling.

Siden byrådets besluttede at lukke de to skoler i oktober sidste år, har skoleledelser, skolebestyrelser, forældre og medarbejdere været i tæt dialog om processerne for flytningerne, og i en pressemeddelelse er formanden for Skoleudvalget Betina Hilligsøe (V) meget imponeret over det engagement, som skolebestyrelserne har lagt for dagen.

- Jeg vil gerne takke for al den tid og de kræfter, der er lagt i indstillingerne, og glæder mig til vores fortsatte samarbejde. Begge distriktsskoler har lavet inddragelsesprocesser i samarbejde med deres skolebestyrelser, og det tætte samarbejde mellem skoleledelser og skolebestyrelser er med til at sikre en tryg proces for medarbejdere og elever. Eleverne er også tænkt ind som en væsentlig medspiller og jeg ser frem til at høre deres ideer til gode skolerammer, siger hun i pressemeddelsen.

Skoleudvalgets beslutning og anbefaling sendes videre til byrådet, som den 30. januar træffer endelig beslutning vedrørende processen for den samlede flytning, og når den er truffet, går kommunen i gang med at planlægge flytninger og lokalerenoveringer.

Samtidig skal byrådet frigive to millioner til bygherrerådgiveren Arkitema, der skal udarbejde scenarier for, hvordan de to resterende skoleafdelinger i henholdsvis Distrikt Ølstykke og Distrikt Stenløse kan udbygges og ombygges.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?