12. juli 2020
Hvis storkene får lov at være i fred, så bliver de måske i Ganløse, så man kan nyde synet af dem, når de flyver ud fra reden for at fouragere. Foto: Asker Friis Bach
gallery icon

Se billedserie

Hvis storkene får lov at være i fred, så bliver de måske i Ganløse, så man kan nyde synet af dem, når de flyver ud fra reden for at fouragere. Foto: Asker Friis Bach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storkepar har fundet rede i Ganløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storkepar har fundet rede i Ganløse
Egedal - 12. maj 2020 kl. 18:50
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De storke, der søndag blev observeret på tårnet i Slangerup Kirke, som vi omtalte i avisen tirsdag, har fundet en bopæl i Ganløse. Det oplyser Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der oplyser, at storkeparret er flyttet fra drillende måger i Høje Taastrup til mere rolige omgivelser i Egedal Kommune.

arrow Læs også: Storkepar på vej mod pensionsalderen

»Lørdag formiddag lettede de fra reden og kort tid efter landede de på en storkerede i Ganløse.«, skriver Storkene.dk, og det skulle være et godt område for storke med mange små enge, græssende får og kvæg og små vandhuller.

Den rede de har slået sig ned på, står da også hos en vaskeægte storkeentusiast, Christian Friis Bach, der har ventet længe på det øjeblik.

- Vi rejste for omkring 10 år siden en telefonpæl med en storkerede på, fortæller han til Frederiksborg Amts Avis.

Siden har der været et storkepar forbi en enkelt gang, men de blev der kun ét døgn, så denne gang håber han, at det lykkes at få dem til at blive. Dels ved at fodre dem lidt, så de bliver glade for at være der, men forhåbentlig også ved, at de får ro til finde sig til rette på reden. Det er nemlig afgørende for, om Ganløse og omegn resten af sommeren og måske igen til næste år kan glæde sig over at se storkene, når de flyver ud fra reden for at fouragere andre steder.

- Jeg tror faktisk, at det er muligt. De har ligesom fundet melodien, siger Jess Frederiksen fra Storkene.dk, der sammen med lodsejerne indtrængende opfordrer til at lade være med at valfarte til Svinemosevej, der er en privat fællesvej med gennemkørsel forbudt.

Bliver storkene jagtet af ivrige fotografer og hundeluftere kan de meget vel fordufte, fastslår de.

Men hvis det lykkes at få storkene til at blive, så er der gode chancer for, at der kan komme unger på reden - nok ikke i år, men så måske næste år. For selv om den første parring er observeret, så tvivler Jess Frederiksen på, at det vil bære frugt før til næste år.

- Hunstorken er gammel nok, men jeg tror magen er for ung. Han er nok ikke helt moden nok endnu, mener han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 13. maj.

arrow Video: Godt med plads i storkereden i år
20. maj 2020 kl. 12:17 Opdateret: kl. 09:17
arrow Så er der storkeæg hos Ida og Emil
06. april 2020 kl. 14:14 Opdateret: kl. 12:12
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?