18. juni 2021
For ikke at overtræde forsamlingsforbuddet måtte der være 75 på plænen foran Liselund, og de blev nøje talt. Foto: Annemette Jensen
gallery icon

Se billedserie

For ikke at overtræde forsamlingsforbuddet måtte der være 75 på plænen foran Liselund, og de blev nøje talt. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store drømme i solskin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Store drømme i solskin
Opdateret 09. maj 2021 kl. 17:03
Egedal - 08. maj 2021 kl. 20:57
Af Annemette Ross Jensen

Levende musik og hyggesnak på plænen foran Liselund skitserede søndag eftermiddag nogle af mulighederne ved at gøre stuehuset på den gamle gård midt i Ganløse til et foreningshus. Her havde Ganløse Foreningshus indkaldt alle interesserede til et møde, hvor byens borgere kunne høre om ideerne og drøfte dem med byrådspolitikerne, der mødte talstærkt op.

Myndighedernes regler for forsamlinger på max. 75 blev nøje overholdt ved at tælle folk ved indgangen, så mens 75 stod på plænen foran Liselund, lyttede en anden forsamling med fra plænen foran biblioteket.

Udover god musik fra Ganløse Musikforening, så kunne de også høre formanden for Ganløse Foreningshus Bo Otterstrøm slå et slag for byens ide om at skabe et kulturhus på Liselund som en væsentlig del af sammehængskraften og for at give et kæmpeløft og nye muligheder for at styrke det frivillige arbejde.

- Forhåbningerne , drømmende og visionerne er store og opnåelige. Lige nu tænker vi småt med kun at købe stuehuset, men drømmen kunne meget vel være endnu større med køb af hele ejendommen, så vi kunne realisere endnu flere aktiviteter og måske få sat Egedal Kommune og Ganløse på det store kultrelle kort, sagde Bo Otterstrøm.

Han bemærkede, at byrådet har besluttet at udbyde og sælge Liselund til højestbydende, men opfordrede til at lave den beslutning om, så det ikke nødvendigvis er højestbydende, der køber, men derimod det projekt, som egner sig bedst.

Han bemærkede, at foreningen synes, den har en god dialog med politkerne.

- Med deres samarbejde og vilje til at hjælpe os, er vi kommet tættere på målet om at kunne købe Liselund Stuehus til en fornuftig pris, sagde han og ytrede ønske om, at komme i gang så hurtigt som muligt med det.

Han oplyste, at foreningen, der blev stiftet i februar, allerede har solgt næsten 600 anparter til 1000 kroner.

108 har betalt 200 kroner for at blive medlemmer, og nogle har betalt endnu mere for at støtte. Endelig har foreningen mødt stor opbakning fra erhvervsliv, håndværkere og private, der både vil give økonomisk tilskud og lægge arbejdstimer i projektet, og foreningen er også begyndt at søge fonde.

Stine Lauritzen Larsen, der er repræsentant for borgerne og tovholder på fondsansøgningerne fortalte om de mange ideer, foreningen har fået.

- De breder sig fra nu til 99+, sagde hun og opremsede blandt andet mødre- og fædregrupper, shelter og bålplads til de mindste spejdere, børnehaver og dagpelejer, skaterbane suppleret med udendørs fitness, musikforeningsaktiviteter med koncerter, kor og samspil, lokale til 8.-9. klasserne, små hold fra Ganløse Gymnastik med både indendørs og udendørs træning, et megaspace med digitale muligheder for både skoleelelver og andre samt fællesskaber på tværs af alder, sociale mødesteder og små loppemarkeder. Derefter kunne debatten fortsætte med 15 ved hver af de opsatte kabeltromler.

Men inden avisens udsendte forlod mødet, fik hun følgende kommentar fra borgmester Karsten Søndergaard (V).

- Der er ingen tvivl om, at det er kreative menensker, som har gode ideer om brugen af ejendommen, og jeg synes, det kunne være spændende, hvis de kan lykkes med deres projekt om at samle penge ind og købe huset, sagde borgmesteren, der havde følgende kommentar til ønsket om at sælge til en anden end højestbydende.

- Lige nu ligger der en enig beslutning om, at vi skal sælge til højestbydende, så hvis vi skal noget andet, skal vi beslutte noget andet, sagde han og pegede på, at Liselund ikke er udbudt endnu.

- Men jeg vil godt citeres for, at vi kan ikke forære huset væk, så jeg håber, de kan få samlet så mange penge ind, at det er realistisk, at de kan købe huset. Jeg kan godt se ideen i det, og jeg er glad for, at de også søger nogle fonde, sagde han.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?