26. februar 2020
Ølstykke Privatskole drømmer om, at flere børn skal have deres daglige gang på Spejderengen. Foto: Thomas Arnbo
Ølstykke Privatskole drømmer om, at flere børn skal have deres daglige gang på Spejderengen. Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole vil bo på Spejderengen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole vil bo på Spejderengen
Egedal - 14. september 2019 kl. 05:29
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det går, som Ølstykke Privatskole drømmer om, så får skolen til huse på den østlige del af Spejderengen i Ølstykke efter sommerferien i 2020.

På det seneste møde i Planudvalget, skulle politikerne tage stilling til, om kommunen vil sælge arealet til Ølstykke Privatskoles ejendomsselskab uden udbud, og formanden for Planudvalget Ib Sørensen (S) oplyser, at et enigt udvalg indstiller til økonomiudvalg og byråd, at skolen får chancen under visse forudsætninger.

For det første skal ejendommen sælges til markedsprisen med henblik på offentlig anvendelse - herunder undervisning - og der skal tinglyses deklaration om betaling af tillægskøbesum, hvis det bruges til noget andet.

Den nye skole skal opføres bæredygtigt, og det tinglyses, at den skal være bygget indenfor en frist på to år fra, lokalplanen er vedtaget med tilbagekøbsret for kommunen. Endelig skal Ølstykke Privatskole selv udarbejde det nødvendige materiale for lokalplan med tilhørende kommuneplan, hvilket den også selv har tilbudt, idet den påpeger, at den kun ønsker at pålægge Egedal Kommune »et minimum af omkostninger i forbindelse med etablering af Ølstykke Privatskole«.

- Nu går vi i gang med det her, men det er jo en opgave, som skolen skal løfte, så når politikerne får beslutningsgrundlaget er det en gennemarbejdet plan, siger Ib Sørensen.