24. september 2020
Rektor på Egedal Gymnasium & HF, Camilla Rye Jørgensen, tager afstand fra de halvlumre julekalendere, der florerer på Instagram. Foto: Allan Nørregaard
Rektor på Egedal Gymnasium & HF, Camilla Rye Jørgensen, tager afstand fra de halvlumre julekalendere, der florerer på Instagram. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rektor tager skarp afstand fra »babe-kalender«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rektor tager skarp afstand fra »babe-kalender«
Opdateret 12. december 2019 kl. 10:53
Egedal - 12. december 2019 kl. 10:04
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En julekalender hører sig til, når vi skriver december, men ikke når der gemmer sig billeder af gymnasieelever- og lærere bag lågen. Og slet ikke, når personerne på billederne ikke har givet samtykke til, at billederne kan bruges, og der i øvrigt følger mere eller mindre lumre kommentarer med.

arrow Læs også: Billeder florerer fortsat i online kalender: Kårer de »frækkeste drenge«

Det mener rektor på Egedal Gymnasium, som er blandt de gymnasier landet over, hvor der florerer såkaldte »babe-« og »hunkjulekalendere«, hvor en person dagligt bliver fremhævet på det sociale medie Instagram på grund af sit udseende.

- Vi opdagede kalenderne tirsdag, og i går (onsdag, red.) talte vi med eleverne om det ved en morgensamling. På det tidspunkt var kalenderne faktisk lukket ned, og det takkede vi eleverne for, siger rektor Camilla Rye Jørgensen.

Allerede torsdag morgen kunne man dog finde en ny kalender, hvor der stod: Jaja, ro på rektor. Egedal Julebabes back on track fra den 12. december.

- Vi er opmærksomme på det, og jeg tager det sådan set meget roligt. Jeg regner med, at det er et mindretal, som laver den, men måske ikke helt forstår, at det kan have negative konsekvenser. Vi tager sagen op med elevrådet, og det er mit indtryk, at eleverne er indforståede med, hvilke sociale forhold, vi skal have her på stedet, siger rektor.

arrow Efter kras kritik: Nu inddrages »babe-kalender« i undervisningen
11. december 2019 kl. 12:51 Opdateret: kl. 10:52
arrow Kraftig kritik bremser elevers »babe-julekalender«
11. december 2019 kl. 05:31 Opdateret: kl. 21:46
Har debatten om sexisme taget overhånd?