19. juli 2019
Ib Sørensen begrundede blandt andet ønsket med, at boligselskaber har med plejeboliger at gøre. Foto: Allan Nørregaard
Ib Sørensen begrundede blandt andet ønsket med, at boligselskaber har med plejeboliger at gøre. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere bliver i boligselskaberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere bliver i boligselskaberne
Egedal - 04. marts 2018 kl. 06:13
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal bestående af S, SF, R og DF har besluttet, at byrådet stadig skal udpege politiske repræsentanter til bestyrelserne for de almene boligorganisationer, der har eller tager beslutning om det i deres vedtægter. Imod stemte V, K og LA.

.
Ib Sørensen (S) påpegede, at udpegning til boligselskaberne tidligere har ligget i konstitueringen, men denne gang kom det ikke med på grund af et politisk ønske om at kulegrave, hvor det giver mening, at politikerne sidder i bestyrelsen. Men S mener, at det giver mening at sidde i de almene boligselskabers bestyrelse, hvis de ønsker det.

- Vi har meget samarbejde med dem, og Venbo og ØAB har meget med plejeboliger at gøre, begrundede Ib Sørensen, at kommunen også har en kommunal interesse i at følge det.

Det var Ole Hovøre (V) ikke enig i. Han mener, at det er en kan-opgave og ikke en skal opgave, og da der i forvejen er udpeget politikere til over 30 bestyrelser, pegede han på et forslag om, at der ikke udpeges politiske repræsentanter til bestyrelserne for de almene boligselskaber.

- Vi kan i forvejen holde øje med dem. Vi skal godkende regnskaber og kan give dem påbud, og de kan ikke købe eller sælge uden byrådets godkendelse, sagde Ole Hovøre.

Men nu skal der i hvert fald være politiske repræsentanter i de almene boligselskaber, der ønsker det, og de udpeges på det næste byrådsmøde i marts, skriver Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede