17. september 2021
Flere tog med på en tur ud i lokalområdet, hvor der blev indsamlet frø fra vilde planter. Andre tog med Dansk Ornitologisk Forening ud at kigge på fugle fra fugletårnet ved Skenkelsø Sø. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Flere tog med på en tur ud i lokalområdet, hvor der blev indsamlet frø fra vilde planter. Andre tog med Dansk Ornitologisk Forening ud at kigge på fugle fra fugletårnet ved Skenkelsø Sø. Foto: Allan Nørregaard
Foto: ALLAN NORREGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt grønt tiltag: Korps af naturambassadører skal påvirke os andre til at elske ukrudt og ørentvister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt grønt tiltag: Korps af naturambassadører skal påvirke os andre til at elske ukrudt og ørentvister
Opdateret 12. september 2021 kl. 13:21
Egedal - 12. september 2021 kl. 13:19

Af Henrik Helmer Petersen
En gruppe borgere meldte sig lørdag som frivillige ambassadører i biodiversitetens tegn. Deres fornemste mission bliver at påvirke os andre til at tænke bedre om ukrudt og ørentvister.

Egedal har fået et korps af naturambassadører. Det er frivillige borgere, der gerne vil bruge noget af deres fritid til at udbrede kendskabet til andre omkring, hvordan man får skabt mere biodiversitet med flere vilde blomster og flere insekter i Egedal.

De frivillige ambassadører meldte sig lørdag, da Egedal Kommune holdt biodiversitetsdag ved Ølstykke Bibliotek.

- Vi havde søgt efter frivillige naturambassadører, og de kom. Det er vi super glade for, siger Bo Vesth (V), der som formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal står i spidsen for en del af kommunens fokus på biodiversitet på offentlige og private arealer.

Skal på kursus

- Korpset skal nu på kursus over flere omgange, så de bliver rustet til opgaven. Så er det meningen, at de skal udbrede kendskabet til, hvordan man får flere naturlige blomster, ukrudt om man vil - og flere insekter rundt om i kommunen, siger Bo Vesth, der skønner, at i omegnen af ti frivillige borgere meldte som naturambassadører lørdag.

- Jeg har fået at vide, at der blandt de frivillige både er repræsentanter fra grundejerforeninger og boligforeninger, og det var præcis det, vi havde håbet på. Det er ideelt.

En god dag

Biodiversitetsdagen ved Ølstykke Bibliotek forløb i det hele taget godt. En del borgere kiggede forbi arrangementet, der var en del af kommunens biodiversitetsprojekt »Vild med Egedal«.

Den kendte klimaaktivist og haveentusiast Signe Wenneberg fortalte om, hvad man kan gøre i naturens tjeneste.

Flere tog med på en tur ud i lokalområdet, hvor der blev indsamlet frø fra vilde planter. Andre tog med Dansk Ornitologisk Forening ud at kigge på fugle fra fugletårnet ved Skenkelsø Sø.

Også for børn

Børn tog med kommunens naturvejleder Mette Blæsbjerg ud og fange - og studere smådyr. Andre lavede pandekager over bål med de lokale spejdere fra Stenlænderne.

Inde på biblioteket spillede »Dramateket« en musikalsk naturfortælling for de helt små. Her var hovedpersonerne tissemyren Teis og humlebien Holly.

Vedkommende

- Vi har med arrangementet bestræbt os på at gøre biodiversiteten så vedkommende for så mange som muligt. Biodiversitet skal ikke være noget højtravende, men skal være nærværende for flest muligt. Det handler også bare om at komme ud i naturen, lave mad i naturen og se på dyr og planter.

- På den måde håber jeg, at vores biodiversitetsdag bliver en årlig tilbagevendende dag, så vi giver glæden ved naturen til flest mulige, siger Bo Vesth.

Synes du, at kommunen er der for dig?