18. november 2019
Videoen af Jan Iversen følger René Schmidts sang til Bornholm fra solopgang til solnedgang på klippeøen.
Videoen af Jan Iversen følger René Schmidts sang til Bornholm fra solopgang til solnedgang på klippeøen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sang til Bornholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sang til Bornholm
Egedal - 05. juli 2019 kl. 11:57
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Bornholm vor folkekære ø« er titlen på en ny sang, som er skrevet og fortolket af komponisten, musikeren og folkesangeren René Schmidt fra Ganløse. Han oplyser i en pressemeddelelse, at Bornholm har en stor plads i hans hjerte.

- I starten af 70´erne kom jeg til øen som weekendbarn. Jeg boede i området omkring Hammerknuden og Allinge. Havnen i Allinge var endnu fyldt med fiskerbåde, og den og øen var, som jeg husker det, ikke præget så meget af turisme som nu, fortæller René Schmidt, der synes Bornholm er en pragtfuld ø og ferieø med en enestående natur og kultur.

- Det er vigtigt at skue fremad, men for at komme helstøbt videre har vi brug for at kende vores fortid. Det er med til at gøre os til hele mennesker. Disse tanker har givet mig lyst til at skabe en folkelig sang om Bornholm. Det har været en spændende udfordring og har givet mig en følelse af ro og varme - en oplevelse, jeg håber, at jeg her kan give videre, siger han.

Videoen til sangen er lavet i samarbejde med Jan Iversen fra reklame og videofirmaet Kom Frit Frem over 30 timer, hvor solen følges fra opgang til nedgang. Den kan ses og høres på Destination Bornholms Facebookside eller downloades og streames andre steder på nettet.

grafik køb billede