17. februar 2020
Selv om mosekonen ser lidt uhyggelig ud, så kan hun godt lide at få den mørke tid lyst op, og det kan børn og deres forældre/bedsteforældre gøre til en ny lysfest på Skenkelsø Mølle Museum.
Selv om mosekonen ser lidt uhyggelig ud, så kan hun godt lide at få den mørke tid lyst op, og det kan børn og deres forældre/bedsteforældre gøre til en ny lysfest på Skenkelsø Mølle Museum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lysfest på møllen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lysfest på møllen
Egedal - 14. oktober 2019 kl. 09:29
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 15. oktober klokken 14.30-18.30 er der lysfest på Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42 i Ølsrtykke.

Det er et helt nyt efterårsferietilbud til børn og deres forældre eller bedsteforældre om at komme på besøg hos Mosekonen nede i mosen.

»Mosekonen er ikke uhyggelig. Hun kan godt lide at få den mørke tid lyst op.«, forsikrer museet.

Så for at forberede besøget skal børnene fremstille deres egen lygte og pynte den, og de vil også kunne lave de særlige danske roelygter, men altså ikke af græskar.

»I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. For at mosekonen skal kunne kende dig, skal du også kunne synge lygtemandens sang, som vi øver os på, inden vi i samlet flok og med tændte lygter går ud i skoven omkring klokken 17.30. Ude i skoven vil der være lys på træerne.«, oplyser museet i en pressemeddelelse.

»Lysmager Catja Thystrup har med udstyr fra Dansk Center for Lys og Tivoli skabt et magisk univers i skoven bag møllen, hvor børnene på egen krop kan opleve overgangen fra dagslys til tusmørke og mærke, hvordan lyssætning kan skabe stemninger og oplevelser.«, fortsætter den.

Arrangementet er altså et samlet forløb af cirka tre timers varighed. Det er gratis og primært for børn i alderen 6-10 år, og de kan deltage uden tilmelding. Det hele sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og Møllelaug.