23. juni 2021
Planforslaget om en udvidelse af Ølstykke Hallen har været i offentlig høring. Det har blandt andet medført ønsker om at ændre hallens placering. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
Planforslaget om en udvidelse af Ølstykke Hallen har været i offentlig høring. Det har blandt andet medført ønsker om at ændre hallens placering. Arkivfoto: Kenneth Tanzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny idrætshal kan blive større end ventet: Nu er der mulighed for at bygge første sal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny idrætshal kan blive større end ventet: Nu er der mulighed for at bygge første sal

Alt tyder på, at den nye Ølstykke Hal går fra 1300 til 1630 kvadratmeter. Samtidig udtrykkes der bekymring for øget trafik i området

Egedal - 07. juni 2021 kl. 08:31
Af Kenneth Tanzer

Står det til administrationen i Egedal Kommune, så bliver den nye Ølstykke Hal noget større end ventet.

Det fremgår af indstillingen til onsdagens møde i kommuenens Planudvalg.

Her skal politikerne tage stilling til, om hallens bruttoetageareal kan ændres fra 1380 kvadratmeter til 1630 kvadratmeter.

Det var oprindelig planen, at den nye Ølstykke Hal skulle rumme en ny hal på 1085 kvadratmeter og en 250 kvadratmeter lav bygning med omklædningsrum, men hvis optionen om en udvidelse af hallens bredde udnyttes, så vil man kunne bygge yderligere 45 kvadratmeter.

"Ønsker man nu eller senere at udnytte muligheden for at bygge en første sal på den lave del af bygningen, så bliver der bygget yderligere op til 250 kvadratmeter, så man når et samlet areal på 1630 kvadratmeter," skriver administrationen.

Det nye hal-projekt, der efter planen skal ligge i forlængelse af den gamle Ølstykke Hal og også huse byens skytteforening, har været i offentlig høring fra februar til marts.

Ønsker anden placering

Syv høringssvar fra foreninger og berørte parter har fundet vej til Egedal Rådhus - to af dem kommer fra Ølstykke Fodbold Club og Egedal Idrætsfællesskab, og de går på hallens placering.

"Vi ønsker at udvidelsen fra Ølstykkehallen genovervejes ved at placering ændres i retning mod badmintonhallen," skriver fodboldklubben i sit høringssvar, mens Egedal Idrætsfællesskab anbefaler at hallen placeres i den modsatte ende end foreslået.

"Vi ønsker at sidebygningen vil komme til at fungere som en ny indgang til både Ølstykke hallerne og badmintonhallen samt at den nye skydehal vil kunne bygges langs med badmintonhallen," skriver idrætsfællesskabet.

En genovervejelse af hallens placering kan dog ikke imødekommes i planforslaget.

"Vi vurderer, at placeringen af hallens udvidelse på modsat side mod badmintonhallen ikke kan ændres på nuværende tidspunkt. Placeringen af Ølstykkehallens udvidelse mod øst er fastlagt allerede i udbudsmaterialet, og det er besluttet på byrådets møde i maj sidste år," skriver administrationen.

Anbefaler vejbump

Også trafik-situationen får et ord med på vejen af hallens nabo, Ølstykke FC.

"Vi gør opmærksom på børns og andres sikkerhed ved øget færdsel omkring og til idrætsanlægget, da det ikke ligger i gåafstand fra stationen, ligesom der ikke er offentlig transport til anlægget," skriver fodboldklubben, der anbefaler bump på Tranekærvej fra krydset til rundkørslen ved badmintonhallen eller et oplyst fodgængerfelt ved kunststofbanen.

Administrationen vurderer dog, at der vil være tilstrækkelig sikkerhed ved den øgede færdsel i idrætsanlægget, som følge af udvidelsen af Ølstykkehallen.

"Der etableres dog cykelparkering på pladsen mellem udvidelsen og stien, hvor udvidelsen vil ligge i direkte forbindelse til cykelstien, der løber i nordsydgående retning igennem idrætsanlægget.

Efter planen skal den nye Ølstykke Hal stå klar i slutningen af 2022.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?