27. september 2020
Aktivitetsleder Lene Herskind foran fra venstre formand for Alzheimerforeningen i Egedal Flemming Ignjatovic, demenskonsulent Mette Nørregaard fra Egedal kommune og formand for Røde Kors i Egedal Anne-Mette Rathsach. Foto: PR
Aktivitetsleder Lene Herskind foran fra venstre formand for Alzheimerforeningen i Egedal Flemming Ignjatovic, demenskonsulent Mette Nørregaard fra Egedal kommune og formand for Røde Kors i Egedal Anne-Mette Rathsach. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny besøgstjeneste skal give demente nye fællesskaber og pårørende et pusterum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny besøgstjeneste skal give demente nye fællesskaber og pårørende et pusterum
Egedal - 13. august 2020 kl. 08:57
Af Annemette Ross Jensen

Egedal kommune, Alzheimerforeningen i Egedal og Røde Kors Egedal er gået sammen om at oprette en besøgstjeneste for mennesker med demens og deres pårørende: Besøgsnetværket i Egedal - aktive demensvenner.

»Formålet med besøgstjenesten er at give mennesker med demens mulighed for at indgå i et fællesskab med et andet menneske, lidt ligesom at få besøg af en god nabo og samtidig give mulighed for at dyrke og bevare kendte interesser sammen med demensvennen. Derudover er det også formålet at give pårørende et pusterum i hverdagen.«, oplyser en pressemeddelelse fra aktørerne, der allerede har ansat Lene Herskind som frvivillig aktivitetsleder.

Hun skal sammen med kommunens demenskoordinator matche frivillige, aktive demensvenner med borgere med demens.«, oplyser en pressemeddelelse om aftalen, som formanden for Alzheimerforeningen Flemming Ignjatovic, formanden for Røde Kors Egedal Anne-Mette Rathsach og kommunens demenskonsulent Mette Nørregaard underskrev mandag.

Nu glæder de sig til at komme i gang med opgaven, og næste step bliver at finde frivillige, der vil være med. Interesserede har allerede nu mulighed for at høre mere ved at kontakte formand for Røde Kors Anne-Mette Rathsach på mail egedal.formand@rodekors.dk eller telefon 29 77 03 92.

Af pressemeddelelsen fremgår, at en projektgruppe siden i vinter arbejdet med modellen, som efterfølgende er døbt »Egedal-modellen«, fordi den formentlig vil danne grundlag for lignende samarbejdende besøgstjenester i andre kommuner.

»Samarbejdet mellem de to foreninger og kommunen har været givtigt, fordi hver enkelt forening har haft kompetencer omkring besøgstjeneste og demenssygdomme, og kommunen har kontakten til de berørte borgere og har desuden arbejdet på at gøre kommunen mere demensvenlig på flere områder.«, hedder det.

Har debatten om sexisme taget overhånd?