26. februar 2021
Egedal Byråd har allerede grebet havehandsken, og her sår byrådsmedlemmerne Bo Vesth (V), Ib Sørensen (S), Bettina Hilligsøe (V), Vicky Holst Rasmussen (S) og Charlotte Haagendrup (K) nogle altankasser til. Foto: Egedal Kommune
gallery icon

Se billedserie

Egedal Byråd har allerede grebet havehandsken, og her sår byrådsmedlemmerne Bo Vesth (V), Ib Sørensen (S), Bettina Hilligsøe (V), Vicky Holst Rasmussen (S) og Charlotte Haagendrup (K) nogle altankasser til. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver det vildt: Tag havehandsken op og vind vilde præmier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver det vildt: Tag havehandsken op og vind vilde præmier
Egedal - 01. december 2020 kl. 19:30

Nu starter Egedal Kommune for alvor Kampagnen Vild med Egedal, der sætter fokus på at skabe mere biodiversitet i Egedal Kommune både hjemme og på offentlige arealer.

- Hele Byrådet har taget havehandsken på og taget udfordringen op. Vi vil selv lave det vildt derhjemme og på Facebook udfordrer vi alle i Egedal til at være med. For biodiversitetskrisen kan ingen løse alene - alle skal være med. Vi vil gerne gøre det sjovt at gøre det rigtige. Derfor laver vi sjove konkurrencer. De voksne, der er med og løser alle udfordringerne, deltager i konkurrencen om en el-cykel. Børnene kan vinde en dag i naturen med vennerne, varm cacao og vores dygtige naturvejleder, fortæller borgmester Karsten Søndergaard (V).

Han har allerede sået Egedal-blandingen i sin egen have, og det har formanden for Teknik- og Miljøudvalget Bo Vesth (V) også.

- Når jeg husker tilbage på min barndom, så mindes jeg, at der var mange flere insekter om ørerne på os. Og forskningen bekræfter jo desværre den fornemmelse. Det er skræmmende, at insekterne forsvinder, for de spiller en meget vigtig rolle. Jeg tror slet ikke vi har begreb om, hvad det kan risikere at betyde for os. Det er en regulær krise - men det gode er, at vi alle kan være med til at gøre en positiv ændring, siger han i pressemeddelelsen

Alle borgere - både store og små - virksomheder og foreninger kan være med, og kampagnen starter med børnene.

»Børnekonkurrencen starter, når udfordringen offentliggøres 10. december. Så har Egedals børn tiden frem til marts til at løse udfordringen. På facebook vil der løbende blive lagt tips og tricks op til, hvordan man løser udfordringen bedst. Voksenkonkurrencen starter 15. januar, hvor den første udfordring præsenteres. For de voksne vil der komme en ny udfordring hver måned. Du kan løse dem, når det passer dig, dog inden den 15. i hver måned, hvor et dommerpanel finder månedens vinder.«, oplyser kommunen.

Den har også lavet en frøblanding, der både er særligt god for insekterne og smuk at se på, når den blomstrer.

Den kaldes Nektar-blandingen, og uddeles gratis fra den 10.- 12. december på Smørum, Stenløse og Ølstykke Bibliotek i den bemandede åbningstid. Der kan man også få VildMedEgedal-klistermærker, der signalerer at du gør noget særligt for biodiversiteten.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?