29. marts 2020
I sommer indviede Smørum Kraftvarme sit nye solvarmeanlæg (billedet), og nu har et flertal i byrådet stoppet investeringer i olie, kul og gas.
I sommer indviede Smørum Kraftvarme sit nye solvarmeanlæg (billedet), og nu har et flertal i byrådet stoppet investeringer i olie, kul og gas.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til at investere i olie, kul og gas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til at investere i olie, kul og gas
Egedal - 01. december 2018 kl. 10:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annemette Ross Jensen
Fremover skal Egedal Kommune ikke investere i værdipapirer tilknyttet fossile brændsler som olie, kul og gas.

Det blev konsekvensen, da Egedal Byråd onsdag aften skulle tage stilling til et forslag fra Radikale Venstre. Det blev vedtaget med 11 stemmer (R, S, SF og løsgænger Ulrik John Nielsen) mod 10 (V, K, LA og DF) efter en længere debat, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Umiddelbart inden dette punkt havde byrådet fået en orientering om Egedal Kommunes investeringsportefølje. Af den fremgik, at kommunens kapitalforvaltere samlet set har investeret én procent af 418 millioner kroner i det, der kaldes fossile investeringer.

- De udløber i ´24 og ´25, når vi er ude af SOLT, så problemet er ikke så stort, mente Bendt Tranekjær Rasmussen (LA).

Rikke Mortensen (R) og Jens Skov (SF) var da også glade for overblikket, men det ændrede ikke ved de radikales ønske om at få forslaget vedtaget.

- Vi er et grønt parti, og selv om vi kan se, at investeringerne er småpenge, så ønsker vi, at Egedal går foran i klimakampen, sagde Rikke Mortensen, der understregede, at »det handler ikke om fanatisme, men realisme og om at have det lange lys på«.

Ole Hovøre (V) understregede, at Venstre også gerne vil være grønne, men han opfattede de radikales forslag som »ren symbolpolitik«.

- Hvor mange af os har gasfyr, og hvor mange har benzin og dieselbiler. Mig bekendt er der ét byrådsmedlem, der har en elbil som bil nummer to, sagde han blandt andet.