28. juli 2021
Fremover skal borgerne i Egedal Kommune sortere affald i fire beholdere. Tre af dem vil have to kamre i hver, hvor der blandt andet skal sorteres glas, metal og papir. Arkivfoto
Fremover skal borgerne i Egedal Kommune sortere affald i fire beholdere. Tre af dem vil have to kamre i hver, hvor der blandt andet skal sorteres glas, metal og papir. Arkivfoto
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere sortering på vej: Byråd giver grønt lys til dyr affalds-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere sortering på vej: Byråd giver grønt lys til dyr affalds-plan

Byrådet i Egedal siger ja til ny sorterings-løsning, der byder på fire affalds-beholdere og en stigning på 1600 kroner om året

Egedal - 24. juni 2021 kl. 10:47
Af Kenneth Tanzer

Det bliver dyrere at sortere affald i Egedal Kommune.

Det står klart efter tirsdagens byrådsmøde, hvor samtlige partier valgte at nikke ja til en ny affalds-plan, der betyder flere beholdere på matriklen og en prisstigning på 1600 kroner om året.

Som Lokalavisen Egedal har beskrevet tidligere på måneden, så blev den nye sorterings-løsning vedtaget i Teknik- og Miljøudvalget, og tirsdag aften blev den endegyldigt rullet ud til borgerne.

"1600 kroner mere om året er en stor stigning, men vi kan ikke løbe fra opgaven. Den ligger som en "skal-opgave" gennem regeringens klimaplan for en grøn affaldssektor. Vi har haft to løsninger i spil, som der er fordele og ulemper ved, men vi har valgt at gå med en løsning, hvor alle vores borgere kommer under den samme ordning," sagde Bo Vesth (V),

Lokallistens Ulrik John Nielsen lagde ikke skjul på, at mange borgere sandsynligvis vil finde sortering af ti affaldsfraktioner irriterende.

Stor udgift for borgerne

"Det kan også give problemer for mange borgere. Det er ikke alle haver, veje og indkørsler, der er egnet til fire beholdere, men vi står med en bunden opgave," sagde Ulrik John Nielsen, mens Bendt Tranekjær Rasmussen hæftede sig ved prisstigningen på 1600 kr.

"Det er en stor udgift, men jeg ved også, at denne opgave skal gennemføres," sagde han.

Niels Lindhardt Johansen (C) udtrykte dog glæde over den kommende sortering.

"Det koster noget at redde moder jord fra det morads vi selv har skabt," lød det fra Niels Lindhardt Johansen.

Den nye sorteringsplan betyder, at Egedal-borgerne fremover skal råde over fire beholdere - tre af beholderne består af to kamre i hver.

Den ene vil være til mad- og restaffald, den anden til glas og metal samt én til papir, plast og drikkeemballage. Den sidste beholder vil være til pap. Endelig kan man i forbindelse med bestilling til storskrald bestille en boks med farlig affald.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?