16. september 2021
Sara Rode Hamann og Sine Kristine Kjellerup Christensen har startet kvindefællesskabet Momunity, hvor mødre i alle aldre kan mødes med eller uden børn. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Sara Rode Hamann og Sine Kristine Kjellerup Christensen har startet kvindefællesskabet Momunity, hvor mødre i alle aldre kan mødes med eller uden børn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindefællesskab skal give mig-tid til mødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kvindefællesskab skal give mig-tid til mødre
Egedal - 08. februar 2019 kl. 05:53
Af Annemette Ross Jensen

Som tilflytter til en mindre by kan det være svært at finde nye venner. Det ved Sara Rode Hamann og Sine Kristine Kjellerup Christensen alt om efter henholdsvis snart 10 år og godt et år som tilflyttere til Ølstykke, men nu gør de noget ved det.

Sammen har de skabt Momunity, der tilbyder mødre i alle aldre et sted at finde hinanden, mødes og skabe nye relationer. Sara og Sine mødte selv hinanden i en mødregruppe, hvor alle mødrene var tilflyttere, og det gav Sine ideen til Momunity.

- Den 13. september vågnede jeg midt om natten med navnet Momunity og hele konceptet stående foran mig, fortæller Sine, og viser med hænderne, hvordan Momunity stod og »blinkede i neon« foran hende den nat, hvor hun straks gik i gang med at lave Facebookgruppe og Instagramprofil.

- Visionen stod klokkeklart den nat. Der er brug for et mødrefællesskab: Momunity, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Det stod også hele klart for Sine, at Sara var den eneste, hun kunne lave det sammen med, for udover at deres yngste børn er jævnaldrende, så supplerer de hinanden godt, selv om de er meget forskellige.

- Jeg får ideerne, og Sara er konkret og praktisk. Vi er et godt team, og vi kan virkelig godt lide hinanden, konstaterer Sine om baggrunden for, at de to gik sammen i et iværksætterselskab.

Når hun ikke er på barsel, arbejder Sara i et kontorfællesskab, men hun har også været eventkoordinator og ved, hvordan man skaber rammer for fællesskaber.

- Vores fokus er at mødrene mødes og skaber relationer, siger Sara.

Momunity kan bruges til at finde hinanden og lave aftaler om at mødes og gå en tur eller drikke en kop kaffe med eller uden børn. Og Sara og Sine understreger, at Momunity ikke kun henvender sig til mødre på barsel, men til alle mødre, der gerne vil mødes med andre kvinder.

28-årige Sine, der er gift med Thomas, har også selv fire børn i forskellige aldre på ni, fem og tre år samt ni måneder, mens Sara, der er gift med Joakim, har to døtre på ni måneder og tre år.

- Men forleden var der en, som efterlyste nogen, der kunne bruge hendes 15-årige datter til babysitter, siger Sara.

Sara og Sine arrangerer da også events både med og uden børn.

De har blandt andet etableret Små besøgsvenner, hvor mødre har taget børn med til at besøge ældre på plejecentrene, og Momunity vil også arrangere biografture, foredrag, rosésmagning og andre aftener med selvforkælelse for kvinder uden at børnene er i nærheden.

- Vi insisterer på mig-tid, fastslår Sara, og de er ikke de eneste.

Til den næste biografaften i Slangerup Bio den 25. februar, er der allerede 100 tilmeldte og plads til flere.

Momunity har også mærket stor interesse for at blive medlem af Momunity via Facebook.

- Bare i Egedal gruppen har vi rundet 1000 medlemmer, fortæller Sine, og de er også i fuld gang med at udbrede konceptet til andre kommuner, hvor frivillige mødre har meldt sig til at være lokal koordinator af Momunity.

- Vi bliver oversvømmet af kvinder, der gerne vil starte deres eget Momunity, og tanken er, at vi bliver et stort landsdækkende fællesskab, siger Sine.

Foreløbig er Momunity i Egedal blevet fulgt op med Momunity-grupper i Frederikssund, Fredensborg, Greve, Århus og København, og hvis kvinder i andre kommuner har lyst til at starte et lokalt Momunity i Saras og Sines regi, så er de velkomne til at henvende sig.

Udover at skabe kontakter og møder mellem kvinder og lave events, så etablerer Momunity også kontakter til lokale handlende, der tilbyder, rabatter til medlemmer af Momunity.

På den måde er Momunity også med til at støtte det lokalsamfund, kvinderne er en del af.

- Vi synes, det er en skam, at der ikke er mere fokus på det lokale, og vi synes, det er vigtigt at støtte op lokalt, siger Sara, og det er blevet modtaget meget positivt.

- Det vi oplever er, at mange gerne vil hjælpe os, og de erhvervsdrivende vil gerne være en del af det her. Mange kan godt se, at vi bliver stærkere sammen, siger Sine.

Interesserede kan støtte initiativet ved at købe Momunity T-shirts, og Sara og Sine satser på, at de kan tjene penge på events og kommercielle ting samt blogs med anmeldelser på sigt.

- Vi vil gerne være platform for kvindelige iværksættere og støtte op om at sælge deres produkter, siger Sine. Foreløbig har hun selv sagt sit job op og leder nu efter et deltidsjob, der kan kombineres med Momunity, som de har store visioner for.

- Vi har udviklet noget, som ikke rigtig findes magen til med forskellige platforme, der smelter sammen, siger hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?