20. maj 2019
Peter Hesk Møller (nummer to fra venstre) skal udføre mere kunst i Stenløse Syd, hvor han også har stået for en workshop sammen med borgerne og skulpturen »Porten«. Foto: Maj-Britt Holm
Peter Hesk Møller (nummer to fra venstre) skal udføre mere kunst i Stenløse Syd, hvor han også har stået for en workshop sammen med borgerne og skulpturen »Porten«. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst på Torvet i Stenløse Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst på Torvet i Stenløse Syd
Egedal - 03. oktober 2015 kl. 05:57
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Stenløse Syd får snart en større skulptur på Torvet i den nye bydel og tre skulpturer langs hovedstien gennem bydelen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Egedal Byråd har netop frigivet 1.550.000 kroner af de 1.705.000 kroner, der var afsat til projekt »Kunst på Torvet«.

Borgmester Willy Eliasen (V) oplyste på byrådsmødet, at pengene stammer fra byrådsbeslutningen om, at to procent af indtægterne fra kommunens salg af grunde i bydelen skal bruges til kunst i området. Projektet startede helt tilbage september 2013, hvor borgere i bydelen ved en workshop i Stenløse Syd fremstillede mursten. De kommer til at indgå som et centralt element i de fire skulpturer, som er blevet til i samarbejde med repræsentanter for beboerne.

Egedal Kommunes Kunstråd har nemlig nedsat en arbejdsgruppe med tre repræsentanter fra grundejerforeninger i Stenløse Syd, som har indstillet projektet.

De fire skulpturer tager afsæt i Peter Hesk Møllers skulptur »Porten« i rundkørslen ved Agertoftegårdsvej, som danner indgang til Stenløse Syd, og følger hovedideen om en vandforsyningslinje gennem Stenløse Syd med akvadukt-tanke som model.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede