6. april 2020
En del af tilhørerne var kommet for at signalere støtte til Smørum Kulturhus. Foto: Annemette Jensen
En del af tilhørerne var kommet for at signalere støtte til Smørum Kulturhus. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhus var med udenfor dagsordenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhus var med udenfor dagsordenen
Egedal - 01. november 2018 kl. 15:30
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Smørum Kulturhus slet ikke var på dagsordenen til byrådsmødet onsdag aften, så gav sagen om skolelukninger alligevel flere anledning til at komme ind på borgernes frygt for en lukning eller flytning af det til Boesagerskolen.

Niels Lindhardt Johansen (K) lagde ud med at konstatere, at Brøndum & Fliess rapporten har skabt en problemstilling i Smørum ved at inddrage kulturhuset til brug for skolen.

- Men vi traf en beslutning om, at vi piller det ud, at Smørum Kulturhus, bibliotek og idrætscenter ikke skulle være en del af Boesagerskolen, sagde han.

Ib Sørensen (S) påpegede, at rapporten faktisk havde foreslået politikerne at starte i Ganløse, som efter rapportskrivernes mening var det nemmeste at gå til, men det er byrådet altså ikke enig i.

- Nu peger skoleudvalget på de her to matrikler, og så er det det, der kommer øverst. Vi har taget en beslutning om ikke at starte i Ganløse, og vi vil heller ikke have kulturhuse og daginstitutioner ind på skolene, sagde han.

Formanden for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup (K) oplyste, at udvalget nu vil gå i gang med at tale med foreningerne og finde løsninger på, hvor de skal være, når deres nuværende lokaler på skolerne lukker.

- Jeg har ingen planer om, at hverken kulturhuset eller biblioteket i Smørum skal nogen steder, og jeg siger jeg, for vi har ikke behandlet noget, sagde hun.