18. maj 2021
Stenløse Kulturhus skal gennemgå en større renovering og ombygning, for i alt 6 millioner kroner.
Stenløse Kulturhus skal gennemgå en større renovering og ombygning, for i alt 6 millioner kroner.
Foto: Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturelt løft: Både kulturhus og stadion skal renoveres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturelt løft: Både kulturhus og stadion skal renoveres

Politisk enighed om at forbedre Stenløse Kulturhus og Stenløse Stadion

Egedal - 25. marts 2021 kl. 14:00
Af Finn Due Larsen

Der er et "kulturelt løft" på vej til to af de store institutioner i Stenløse.

arrow Læs også: Anders har en plan for kulturhuset: Skal være mere åbent

Både Stenløse Kulturhus og stadion står overfor forbedringer, efter beslutninger i byrådet.

På det seneste møde besluttede et enigt byråd at følge op op på beslutningen fra budgettet og afsætte 6 millioner kroner til renovering og forskønnelse af kulturhuset. Af beslutningen fremgår, at "målet med forskønnelsen er at få brugerne til at se kulturhuset som et samlingssted, hvor de kan opleve og skabe sammen og dermed få huset til at blomstre", og videre fremgår det:

"Mere aktivitet i huset og ansættelse af en vært/koordinator skal samtidig medvirke til, at skabe nogle mere trygge rammer. Der skal i forbindelse med renoveringen arbejdes med at gøre huset mere multifunktionelt, hvilket vil betyde, at brugerne i huset i højere grad deler lokaler og fleksible kontorfaciliteter."

Derudover skal der flere kommunale aktiviteter i kulturhuset. Dele af Ung Egedals administration flyttes fra Hindbærvangen til kulturhuset, og Musik- og Kulturskolens administration flyttes fra Egedal Rådhus til kulturhuset.

For Stenløse Stadion blev frigivet 3 millioner kroner, som også var en del af budgetaftalen, og pengene øremærket "forskønnelse af området, herunder renovering af eksisterende forhold, nye tiltag og beskæring af grønne områder", som det fremgik.

Der nævnes blandt andet opgradering af lys på kunstgræsbanen, etablering af tilskuerpladser og forhøjelse af hegn.

Administration?

Selv om der var politisk enighed, var der dog også debat på byrådsmødet, omkring at samle mere administration i kulturhuset.

"Hvad var meningen med rådhuset? Det var vel at samle alle de administrative funktioner", sagde Niels Lindhardt Johansen (Kons.).

Jens Skov (SF) anførte, at det ikke var sikkert at Ung Egedal ønskede at flytte ind i kulturhuset, fra Hindbærvangen i Smørum.

Karsten Søndergaard (V) bemærkede, at der kun var tale om få administrative medarbejdere, og at de var udvalgt, så det "kan give god mening".

arrow Ny plan vedtaget: Vil skabe bedre forhold for kultur og fritid
25. februar 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 20:56
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?