12. november 2019
Lørdag udgiver Susanne Lykke bogen »Pige på Mission«, der handler om en udstationeret kvinde i krig. Foto: Bjarke McCarthy
Lørdag udgiver Susanne Lykke bogen »Pige på Mission«, der handler om en udstationeret kvinde i krig. Foto: Bjarke McCarthy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krigsroman med fokus på kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krigsroman med fokus på kvinder
Egedal - 26. juni 2019 kl. 05:15
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Jeg venter bare på at blive skudt, samtidig med jeg forsøger at stoppe de voldsomme blødninger hos Thomas«. Han slipper Ellys hænder, griber ud efter glasset med vand og bunder resten i få, grådige slurke. Han stiller det tomme glas på bordet igen. Der bliver stille. Tankerne om vennens voldsomme blødninger fik sat en stopper for fortællingen.

Sådan lyder et uddrag af Susanne Lykkes nye krigsroman »Pige på Mission«, der udkommer lørdag den 29. juni, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bogen følger den unge kvinde, Elly Flodin, der udsendes af Danmark som feltpræst i Camp Nordlys. Hun støtter soldaterne gennem samtaler, når de har været under angreb i felten, og hun arrangerer sociale arrangementer i lejren. Dér oplever hun en frigørelse fra sit gamle liv.

Men der er en pris for Ellys personlige dedikation, når hun kommer tilbage til Danmark.

Susanne Lykke har skrevet om soldaterlivet i en dansk lejr ud fra flere års research og interviews med danske veteraner, der har været udsendt i Afghanistan, Irak og Bosnien.

»Pige på mission« er fiktion, men er inspireret af veteraners og pårørendes fortællinger samt faktatjekket af Danmarks Veteraner Nordsjælland.

Bogen skildrer venskaber og sammenhold, kærlighed og sorg og peger på de udfordringer, soldater møder før under og efter en udsendelse, herunder psykisk pres og PTSD, såvel som den skildrer de spændinger, der kan opstå, når kvinder er udsendt blandt et flertal af mænd.

Susanne Lykke selv er uddannet akupunktør, men arbejder i dag som forfatter, foredragsholder og underviser på onlinekurser for voldsramte kvinder.

»Pige på Mission« er hendes anden roman efter den biografiske roman »Mærket - af Psykopatens Spind«.

Lørdag den 29. juni mellem klokken 14 og 16 inviterer hun til bogreception på den nye bog på Rydendahl Forlag i Egedal centret i Stenløse.

Salget af bogen er med til at støtte Foreningen Danske Veteraner.

grafik køb billede