16. juli 2020
I oktober sidste år demonstrerede Ebbe Skjalmssøn Spejderne ved Egedal Rådhus, hvor Charlotte Haagendrup og Karsten Søndergaard hilste på formanden Sonny Andersen. Foto: Annemette Jensen
I oktober sidste år demonstrerede Ebbe Skjalmssøn Spejderne ved Egedal Rådhus, hvor Charlotte Haagendrup og Karsten Søndergaard hilste på formanden Sonny Andersen. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen har købt spejderhytte til spejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen har købt spejderhytte til spejdere
Egedal - 26. marts 2020 kl. 14:04
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På sit lukkede byrådsmøde onsdag aften har Egedal Kommune købt spejderhytten Viggatorp 8 ved Ganløse. Dermed har byrådet fundet en løsning til spejderne fra Ebbe Skjalmssøn Gruppe, der skal flytte fra deres nuværende tilholdssted på Liselund til sommer.

»Viggatorp-hytten ligger tre kilometer fra Ganløse, og der er cykelsti derud. Hytten er netop opført til spejderformål, og ligger på en vej med flere spejderhytter og med adgang til skov i et område udlagt til spejderformål.«, oplyser kommunen i en pressemeddelelse, og borgmester Karsten Søndergaard (V) er da også tilfreds med løsningen.

- Nu får spejderne mulighed for at flytte til en spejderhytte i skoven, og jeg tror, at det vil blive rigtig godt for dem, siger Karsten Søndergaard. Han oplyser, at området omkring hytten er udlagt til spejderformål, men han ved, at mange beboere i nærheden er bekymrede for, at der skal være mere aktivitet derude.

- Jeg har haft dialogmøde med naboerne og det er tydeligt, at det også er støj og aktivitet fra nogle af de øvrige hytter på vejen, der gør naboerne bekymrede. Jeg ønsker, at vi holder fast i dialogen mellem naboerne og spejderne. Det må vi kunne løse sammen, siger han i pressemeddelelsen.

Også formanden for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup (K) er overbevist om, at den nye spejderhytte bliver god.

- Vi tilbyder nu en rigtig god løsning til Ganløse-spejderne, som jeg håber, de bliver glade for. Jeg ved, at spejderne har udtrykt ønske om sideløbende at arbejde videre med en privat finansieret spejderhytte mere bynært i Ganløse, og den dialog er vi selvfølgelig også indstillet på at fortsætte, siger hun.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?