2. august 2021
Gitte Lund fra Smørum har siden marts gået hjemme med sin 14-årige søn Loke, der er svært retarderet og lider af atypisk autisme. Hun mener, at Egedal Kommune har svigtet hende og hendes dreng i forhold til aflastning og et nyt skoletilbud. Foto: Kenneth Tanzer
Gitte Lund fra Smørum har siden marts gået hjemme med sin 14-årige søn Loke, der er svært retarderet og lider af atypisk autisme. Hun mener, at Egedal Kommune har svigtet hende og hendes dreng i forhold til aflastning og et nyt skoletilbud. Foto: Kenneth Tanzer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune om hjemsendt retarderet dreng: Vi tager det meget alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune om hjemsendt retarderet dreng: Vi tager det meget alvorligt

"Hvis en borger ikke oplever en god og korrekt sagsbehandling, så inviterer vi altid til en dialog om at finde løsninger - det har vi selvfølgelig også gjort i dette tilfælde," lyder det fra Egedal Kommune, som ikke vil udtale sig konkret om sagen med Loke Lund

Egedal - 21. juli 2021 kl. 08:35
Af Kenneth Tanzer

På Egedal Rådhus er man bekendt med sagen om Loke Lund fra Smørum, men kommunen vil hverken kommentere på Allerød-ansøgningen om flere ressourcer eller den aflastning, som Gitte Lund råder over i dag.

arrow Læs også: DEBAT: Har handicapområdet spillet fallit i Egedal?

"Vi har desværre ikke mulighed for at udtale os specifikt om den konkrete sag, da der er tale om en personsag," skriver Egedal Kommune i et skriftligt svar til Lokalavisen Egedal.

Dog vil man gerne sætte nogle ord på udfordringen ved at finde et specialtilbud til en dreng som eksempelvis Loke Lund, der er svært retarderet og lider af atypisk autisme.

Ulykkeligt

"Generelt er det altid ulykkeligt, når et specialtilbud opsiger kontrakten midt i et skoleår. Kommunerne har svært ved at finde specialtilbud til børn og unge med meget særlige udfordringer, men vi arbejder hårdt på at finde de tilbud, som giver det bedst mulige miljø for hvert enkelt barn. Vores intension er altid ud fra en faglig vurdering at hjælpe både barnet og familien bedst muligt med fokus på det enkeltes barns/unges trivsel, udvikling og læring," lyder det fra Egedal Kommune, som også giver sagsbehandlingen et par ord med på vejen.

"Vi arbejder hver eneste dag på at sikre, at alle vores borgere får en god og korrekt sagsbehandling. Vi tager det derfor altid meget alvorligt, hvis en borger ikke har den oplevelse. Hvis en borger ikke har den oplevelse, inviterer vi altid til en dialog om at finde løsninger - det har vi selvfølgelig også gjort i dette tilfælde," skriver Egedal Kommune.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?