9. juli 2020
7-årige Hjalte fra 1.b på Ganløse Skole og de to 12-årige klubmedlemmer Bjarke og Silas fra 6.b på Ganløse Skole var mødt op for at markere deres modstand imod at flytte klubben fra Liselund til Ganløse Skole, og de var ikke de eneste. Foto: Annemette Jensen
7-årige Hjalte fra 1.b på Ganløse Skole og de to 12-årige klubmedlemmer Bjarke og Silas fra 6.b på Ganløse Skole var mødt op for at markere deres modstand imod at flytte klubben fra Liselund til Ganløse Skole, og de var ikke de eneste. Foto: Annemette Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klubflytning mødte modstand fra uventet side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klubflytning mødte modstand fra uventet side
Egedal - 10. oktober 2018 kl. 21:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Annemette Ross Jensen
Efter klapsalverne at dømme var der en hel del Ganløsere på de godt fyldte tilhørerpladser, da et flertal i Egedal Byråd onsdag aften vedtog budgettet for 2019-2022. Det var nemlig ikke flertallet, der blev klappet af, men derimod SF'eren Jens Skov, der ikke overraskende bebudede, at han ville stemme imod flertallets budget, samt ikke mindst den konservative Niels Lindhardt Johansen, der til gengæld meget overraskende valgte at stemme imod det budget, hans parti har skrevet under på.

Det begrundede han blandt andet med at han havde mødt en ung gymnasieelev, der selv har gået i klubben i Ganløse, og hun havde advaret imod at lukke klubben på Liselund og flytte den hen på skolen.

- Vi vil gerne være en kommune i dialog med byens borgere. På mange områder går det godt. Men i denne sag lytter man ikke. Man spørger ikke engang. Skolen, der skal modtage, siger, at en flytning af klubben ikke tager udgangspunkt i de unges stemme, sagde Niels Lindhardt Johansen, der konkluderede, at hans stemme ikke var nødvendig for at få budgettet vedtaget. I stedet så han sin stemme som vigtig for at gøre opmærksomhed på behovet for åbenhed, indflydelse, kultur og en konstruktiv debat på skoleområdet.

- Da budgetaftalen var blevet offentliggjort, spurgte vores datter, der selv har gået i klubben, om, hvad jeg ville gøre. Jeg svarede, at hvis jeg havde været ung, så ville jeg have besat klubben. Nu nøjes jeg med at stemme nej til budgettet, sagde han.

Det ville Ulrik John Nielsen (V) også gerne have gjort, men Venstre har en regel om, at man bliver ekskluderet, hvis ikke man stemmer for en budgetaftale sammen med sit parti, så det gjorde han. Men han lagde ikke skjul på, at det har kostet ham søvnløse nætter at skulle stemme for at flytte klubben til skolen, selv om han er imod.

Under afstemningen blev SF's budgetforslag forkastet med én stemme for, 18 imod og to, der undlod at stemme (Rikke Mortensen og Helle Nielsen, begge R). Derefter blev flertallets budgetforslag vedtaget med 19 stemmer for og to imod (Jens Skov, SF, og Niels Lindhardt Johansen, K).

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 11. oktober.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?