16. december 2018
FDF?ere, biskop Lise-Lotte Rebel, provst Eskil S. Dickmeiss og sognets præster deltog i kirkegårdsindvielsen ved den nye kirkegårds spejlbassin. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

FDF?ere, biskop Lise-Lotte Rebel, provst Eskil S. Dickmeiss og sognets præster deltog i kirkegårdsindvielsen ved den nye kirkegårds spejlbassin. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirkegård indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkegård indviet
Egedal - 08. april 2018 kl. 17:11
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Smørum Kirke var søndag så fyldt, at hver en siddeplads var besat og nogle måtte stå op til festgudstjenesten i anledning af indvielsen af Smørum Ny Kirkegård. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her havde Helsingør Stifts biskop Lise-Lotte Rebel sagt ja til at medvirke, så sammen med FDF-fanerne førte hun an i en processionen med menighedsrådsformand Poul Sørensen, provst Eskil S. Dickmeiss og sognets præster Edith Thingstrup, Mads Veng og Brian Schønberg.

Efter gudstjenesten gik alle ud på den nye kirkegård, hvor der blev sunget »Krist stod op af døde« til akkompagnement på harmonika og fløjte.

Derefter læste Lise-Lotte Rebel den tekst fra 1. Korintherbrev, der er foreskrevet til brug ved kirkegårdsindvielser.

Den handler netop også om, at Kristus med sin opstandelse har overvundet døden.

- Døden er opslugt og besejret. Død hvor er din sejr? Død hvor er din brod?, læste biskoppen, inden hun erklærede kirkegården indviet til begravelser.

- Fred være med deres død, som skal hvile her, sagde hun.

Til slut overrakte Poul Sørensen biskoppen en buket blomster som tak for hendes medvirken, og de 110, der havde meldt sig til spisning i Konfirmandhuset kunne begive sig dertil.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk