10. juli 2020
Foto:
Foto:
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julen indledes med kammerkoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen indledes med kammerkoncert
Egedal - 29. november 2019 kl. 13:50
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 1. december klokken 15.00 er der festlig julekoncert i Udlejre Kirke i Ølstykke, når Kammerkoret Musica og Kammerorkestret Musica under ledelse af Filipe Carvalheiro opfører uddrag af Johann Sebastian Bachs Juleoratorium og adventskanteterne nr. 36 og 61.

Bachs Juleoratorium er en af julens mest elskede julebebudere, men flere er måske ikke klar over, at Bachs intention slet ikke var, at hele værket skulle opføres på en gang, men henover seks juledage fra juledag til Helligtrekongersdag. Til disse koncerter får publikum dermed seks koncerter i én, og kan nyde tonerne af det falske juleoratorium. Som bonus indledes koncerten med satser fra kantaterne 36 og 61, som hører til 1. søndag i advent.

"Julemusik af Bach" er en musikalsk fortælling, der begynder, hvor mennesket bliver fortalt om Kristus snarlige kommen og slutter, hvor de Hellige tre konger besøger det lille barn.

Juleoratoriet er bygget op af seks kantater, en til hver af de tre juledage, en til nytårsdag, en til søndag efter nytår og en til hellig tre kongers dag.

Kammerkoret Musica blev dannet i 1986, har hjemme på Islands Brygge i København og består af cirka 25 sangere mellem 20 og 55 år. Koret dirigeres af Filipe Carvalheiro. Koret deltager ofte i internationale korkonkurrencer og har vundet flere priser for blandt andet bedste kammerkor, bedste program og bedste dirigent. Senest vandt koret i september 2018 kategorien Blandet kor i konkurrencen Isola del Sole i Grado, Italien.

Kammerorkestret Musica blev dannet i 2018 i samarbejde med Kammerkoret Musica.

Én gang om året laver koret og orkestret et samarbejdsprojekt. I 2020 står Mozarts Requiem på programmet.

Filipe Carvalheiro er uddannet i direktion fra musikkonservatoriet i Lissabon og College-Conservatory of Music i Cincinnati, USA. Han har endvidere studeret direktion hos Donato Renzetti og Jorma Panula samt komposition hos Emmanuel Nunes og Karlheinz Stockhausen. Han har bl.a. været ansat på Lissabons opera, hvor han fungerede som orkesterdirigent, og i Danmark har han dirigeret operakoret ved Det Kgl. Teaters opførelse af 'Madame Butterfly' samt flere gange stået i spidsen for koret i Opera Hedeland, senest hér i sommer, hvor de opførte 'Carmen'.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?