1. august 2021
Den fem kilometer lange 2. etape af Frederikssundmotorvejen fra Motorring 4 til Tværvej i Smørum åbner for trafik mandag den 13. juli, og samtidig åbner Tværvej til glæde for trafikanterne i Frederikssundfingeren.
Den fem kilometer lange 2. etape af Frederikssundmotorvejen fra Motorring 4 til Tværvej i Smørum åbner for trafik mandag den 13. juli, og samtidig åbner Tværvej til glæde for trafikanterne i Frederikssundfingeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurtigere åbning af motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurtigere åbning af motorvej
Opdateret 15. juni 2015 kl. 08:59
Egedal - 11. juni 2015 kl. 14:30
Af Maj-Britt Holm

Mandag den 13. juli bliver en god dag for mange tusinde daglige bilister på strækningen fra Frederikssund til København. Her åbner Vejdirektoratet for trafik på 2. etape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Smørum vest for København, fire måneder før oprindelig planlagt, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig med åbningen af den 5 kilometer lange motorvejsstrækning åbner også Tværvej ved Smørum, der forbinder motorvejen med Frederikssundsvej ved Kildedal St. samt forlængelsen af Smørum Parkvej over Smørum Golfklubs baner, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Med den nye strækning og den eksisterende Frederikssundmotorvej fra Motorring 4 til Motorring 3 bliver forholdene for biltrafikken i Frederikssundsfingeren væsentligt forbedret, og sammen med det øvrige motorvejsnet omkring hovedstaden får hele regionen en bedre og sikrere afvikling af trafikken.

Samtidig vil Frederikssundsvej, der er en af de mest trafikerede veje i landet, som ikke er en motorvej eller motortrafikvej, blive aflastet til glæde for nærmiljøet i især Egedal og Ballerup.

- Den nye etape af Frederikssundmotorvejen vil virkelig gøre en forskel for mange bilister, der pendler i denne del af hovedstadsregionen. Med Tværvej som bindeled til den nye motorvej kan man nu undgå det berygtede »chokoladekryds« på Ballerup Byvej, der i årtier har givet pendlerne grå hår i hovedet i myldretiden, siger Christian Tolderlund, der er projektleder i Vejdirektoratet.

Byggeriet af 2. etape af Frederikssundmotorvejen har været i gang siden 2012. At vejen kan åbne fire måneder før tid har imidlertid ikke været på tale fra start. I efteråret 2013 gik entreprenøren på motorvejsbyggeriet, E. Pihl & Søn, konkurs og satte arbejdet i stå. Men Vejdirektoratet kunne ved hjælp af en hurtig indgriben udvide aftalen med det hollandske konsortie TBI Mobilis/Van Gelder, der i forvejen havde opgaven med at bygge Tværvej, og dermed få sat gang i arbejdet igen efter få måneders forsinkelse.

- Vi er selvsagt meget glade for, at det lykkedes os at komme hurtigere i mål på trods af de udfordringer, der opstod undervejs. Både af hensyn til de hårdt prøvede bilister i regionen, men ikke mindst af hensyn til de mange naboer tæt på os, der ellers skulle have døjet med generne fra det store vejbyggeri i endnu længere tid. Vi siger tak for tålmodigheden, siger Christian Tolderlund.

Søndag den 12. juli forventer Vejdirektoratet at markere åbningen af motorvejen ved en festlig begivenhed på selve vejen, hvor der blandt andet vil være mulighed for at deltage i »Motorvejsløbet Etape 2«, der er et motionsløb med både familievenlige distancer og distancer for de mere trænede arrangeret af Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion, SØAM.

Man kan læse mere om løbet og tilmelde sig på klubbens hjemmeside www.soam.dk.

Om Frederikssundmotorvejen:

1. etape

Den 1. etape fra Motorring 3 til Motorring 4 åbnede for trafik i december 2011. I august 2012 blev det sidste asfalt lagt på stykket mellem Ndr. Ringvej og M4, og frakørselsrampen til Ejby åbnede for trafik.

2. etape

Den 2. etape - Motorring 4 til Tværvej ved Smørum - åbner for trafik mandag den 13. juli

Længde: 5 kilometer + 3,8 kilometer (Tværvej). Desuden en forlængelse af Smørum Parkvej på 1,3 kilometer.

Pris: 1,1 milliarder kroner.

3.-4. etape

Linjeføringen af de resterende 27 kilometer fra Tværvej til Frederikssund er vedtaget og ligger fast, men finansieringen afventer en politisk afklaring.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?