30. marts 2020
Da SF?s ændringsforslag var nedstemt, stemte hele byrådet for budgettet for 2020-2023. Foto: Allan Nørregaard
Da SF?s ændringsforslag var nedstemt, stemte hele byrådet for budgettet for 2020-2023. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hele byrådet stemte for budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hele byrådet stemte for budget
Egedal - 05. november 2019 kl. 21:03
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På det ekstraordinære byrådsmøde med andenbehandling af budgettet tirsdag aften lykkedes det at samle alle byrådets 21 medlemmer omkring administrationens budgetforslag for 2020-2023.

På forhånd stod SF's Jens Skov ganske vist udenfor budgetforliget, som den eneste af byrådets 21 medlemmer, og lige som sidste år havde han også sit eget budgetforslag med til byrådsmødet.

Det indeholdt blandt andet ekstra hænder i institutionerne, obligatorisk madordning med en forældrebetaling på 25 procent og flere penge til skolefusionsprocessen. Det skulle finansieres af en stigning i grundskyldspromillen fra 23.98 til 30 promille og en fastholdelse af dækningsafgiften på det nuværende niveau i stedet for flertallets halvering.

Men da SF var nedstemt med 20 stemmer mod én, valgte Jens Skov at stemme for budgettet sammen med resten af byrådet, for selv om han ikke kan være med på forligsteksten, vil han godt være med til budgettet.

- Det er et godt budget, begrundede han overfor avisen.

Det var da også en stolt og glad borgmester Karsten Søndergaard (V), der præsenterede budgettet,og raden rundt hos gruppeformænd og løsgængere var der også ros til både budgettet, borgmesteren, administrationen og det positive samarbejdsklima.

- Jeg kan simpelthen ikke erindre, at vi har landet et så godt budget, konstaterede Ole Hovøre (V), og Ib Sørensen (S) slog fast, at det skyldes den nye regering, som er årsag til et bedre udgangspunkt for den kommunale økonomi.

- Det er der ikke nogen, der kan sige noget imod, sagde han, og Rikke Mortensen (R) var da også ganske godt tilfreds.

- Drømmer jeg eller er jeg vågen, tror jeg faktisk, vi var mange, der tænkte, sagde hun.

- Det er da mageløst, lød det fra Charlotte Haagendrup (K), mens Peter Hemmingsen (DF) måtte opgive at genbruge ret meget af sin tale fra sidste års sparebudget.

Det er også første gang i de 15 år Bendt Tranekjær Rasmussen (LA) har siddet i byrådet, at det ikke har handlet om at finde besparelser, og løsgænger Jacob Loessl håbede ikke, at han satte skår i glæden ved at påpege, at det er relativt let at lave budget, når det som udgangspunkt er i balance.

Også løsgænger Ulrik John Nielsen var glad.

- Jeg føler mig hørt, sagde han.