20. juni 2021
Dette kedelige syn mødte Ølstykkespejderne efter weekendens hærværk i den blot to år gamle bålhytte. Fotos: Ølstykkespejderne
gallery icon

Se billedserie

Dette kedelige syn mødte Ølstykkespejderne efter weekendens hærværk i den blot to år gamle bålhytte. Fotos: Ølstykkespejderne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hærværk mod bålhytte: Borde og bænke brændt af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hærværk mod bålhytte: Borde og bænke brændt af

Først blev idrætsanlægget i Ølstykke udsat for hærværk. Nu har spejdernes bålhytte været samme tur igennem med efterladt affald og glasskår samt afbrænding af bænke

Egedal - 18. maj 2021 kl. 11:22
Af Kenneth Tanzer

Den er gal igen med hærværk i Ølstykke.

Tidligere på måneden fik byens idrætsanlæg besøg af ukendte gerningsmænd, som blandt andet satte ild til den nye kunstgræsbane og klippede målnet i stykker.

Nu har Ølstykkespejdernes bålhytte også fået uønsket besøg. Lørdag eller natten til søndag er borde og bænke blevet brændt af, ligesom der er efterladt affald og glasskår. Derudover savnes to store huggeblokke.

"Det er virkelig kedeligt, for nu skal vi ud og købe et nyt sæt borde/bænke, og de penge bliver desværre taget fra vores aktiviteter, så det er rigtig trist. De nuværende borde/bænke fik vi i jubilæumsgave, så vi er ekstra ærgerlige," siger Leif Tomasson, der er gruppeleder hos Ølstykkespejderne - Erik Harefod.

Han understreger, at det ikke er første gang, at der bliver smidt affald i den blot to år gamle bålhytte.

Mangel på respekt

"Det har vi oplevet nogle gange, men det har været i småtings-afdelingen. Det er dog første gang, at vi bliver mødt af synet af afbrændte borde og bænke. Det er alvorligt, og derfor vil vi også anmelde det til politiet," siger Leif Tomasson, som ikke har noget imod, at bålhytten bliver benyttet i dagligdagen.

"Byens unge må meget gerne komme herned og hygge sig. Det har vi ingen problemer med. Vi har også tidligere mødt nogle søde unge mennesker, som brugte skraldespanden efter deres besøg, så jeg ved ikke, hvem der står bag det her. Det eneste vi bare forventer, er at bålhytten og området bliver behandlet med respekt, og det har ikke været tilfældet denne gang. Vi har endda lagt noget brænde ud, som man kunne bruge til bål," siger Leif Tomasson."

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?