6. december 2020
På tirsdag gør Genforeningsbussen 2020 holdt ved Stenløse Privatskole. Foto: Lene Esthave
På tirsdag gør Genforeningsbussen 2020 holdt ved Stenløse Privatskole. Foto: Lene Esthave
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genforeningsbus på Stenløse Privatskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genforeningsbus på Stenløse Privatskole
Egedal - 22. november 2020 kl. 05:37
Af Annemette Ross Jensen

Tirsdag den 24. november får Stenløse Privatskole besøg af Genforeningsbussen 2020, der gennem hele 100-året for genforeningen med Sønderjylland har kørt Danmark rundt.

»Med Genforeningsbussen 2020 sætter formidlere fra Museum Sønderjylland og Grænseforeningen fokus på tre forløb til udskolinger og gymnasiale uddannelser om Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark i 1920. Klasserne har inden Genforeningsbussen ankomst arbejdet med forskellige tekster, analyser og materialer ud fra det forhåndsvalgte forløb. Det er blandt andet matematiske udregninger og spørgeteknikker.«, oplyser en pressemeddelelse.

Derefter kommer bussen til skolen, og eleverne skal tage alt deres forhåndsarbejde og omdanne det til digitale produkter som for eksempel en grænseforudsigelse, tidslinje og interview med personer fra både det danske mindretal og det tyske, fremgår det.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?