21. januar 2019
Hver mandag formiddag er der hektisk aktivitet på lokalarkivet i Ganløse, hvor frivillige er i gang med at digitalisere arkivalierne og gøre dem tilgængelige på nettet. Foto Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Hver mandag formiddag er der hektisk aktivitet på lokalarkivet i Ganløse, hvor frivillige er i gang med at digitalisere arkivalierne og gøre dem tilgængelige på nettet. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige scanner lokalhistorien ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige scanner lokalhistorien ind
Egedal - 10. februar 2018 kl. 05:30
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver mandag formiddag er der travlt på Stenløse Lokalarkiv på Østergade 12 i Ganløse. Her mødes 10-15 frivillige for at bevare lokalhistorien for eftertiden og samtidig gøre de gamle arkivalier lettere tilgængelige for borgerne, så de ikke nødvendigvis skal ind på arkivet og kigge i støvede papirer, men kan sidde i ro og mag derhjemme og finde dem på nettet.

- Vi er i gang med en modernisering af, hvordan vi mere uptodate kan putte ting ind i arkivet, kategorisere dem og mere smart tage dem ud af arkivet, så folk kan se dem, fortæller Hugo Odgaard, der er en af de frivillige og koordinator på moderniseringen, til Frederiksborg Amts Avis.

Han har skrevet flere lokalhistoriske bøger og selv oplevet, at det ikke altid er lige nemt at finde det, man skal bruge, og det, synes han, der skal gøres noget ved.

- Vi har nogle edb-problemer, konstaterer han, og da en af de it-kyndige frivillige døde sidste vinter, måtte der gøres noget. Derfor fik Hugo Odgaard lov til at indrykke en annonce i Vi Pensionister, og det gav pote og fem nye frivillige.

En af dem er Kirsten Bach fra Smørum og da avisen besøger arkivet, sidder hun sammen med Nils Wodschow og passer på det gamle system fra 1999.

- Det er os, der sørger for, at det ikke bryder ned, smiler Niels.

De er også begyndt at kigge efter alternativer til det gamle it-system - både til lokalarkivet i Ganløse og de tilsvarende arkiver i Stenløse-Ølstykke og Ledøje-Smørum, så alle kommunens tre arkiver får det samme system.

- Det er kommunen, der skal træffe den endelige beslutning, fastslår Kirsten.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 10. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk