18. maj 2021
Tirsdag gik deltog lidt over 200 mennesker i et fakkeloptog rundt om Toftehøjskolen i Ølstykke for at få politikerne til at behandle og genhuse foreningerne ordentligt. Onsdag formiddag var et flertal i byrådet klar med en løsningsmodel. Foto: Jens Wollesen
Tirsdag gik deltog lidt over 200 mennesker i et fakkeloptog rundt om Toftehøjskolen i Ølstykke for at få politikerne til at behandle og genhuse foreningerne ordentligt. Onsdag formiddag var et flertal i byrådet klar med en løsningsmodel. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal vil afsætte fire millioner til skytteforeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal vil afsætte fire millioner til skytteforeningen
Opdateret 24. februar 2021 kl. 12:43
Egedal - 24. februar 2021 kl. 12:31
Af Annemette Ross Jensen

Et flertal i Egedal Byråd vil afsætte fire millioner kroner til at genhuse Ølstykke Skytteforening i tilknytning til Ølstykkehallen. Det oplyser Egedal Kommune i en pressemeddelelse forud for onsdag aftens byrådsmøde, hvor politikerne skal tage stilling til skytteforeningens skæbne.

arrow Læs også: Skytternes reaktion: Spændende med en hal over jorden

I forbindelse med den eksisterende hal i Ølstykke, skal der nu laves en licitation for et beløb på hele fire millioner kroner, der skal skabe rammerne for Ølstykke-skytterne i fremtiden. Udover skytterne skal andre typer af foreningsaktiviteter også kunne integreres i hallen«, oplyser kommunen.

Af pressemeddelelsen fremgår, at det er Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og løsgænger Jacob Peter Loessl, der står bag ændringsforslaget. De udgør 17 ud af byrådets 21 medlemmer, mens de resterende fire udgøres af én fra SF og tre fra Lokallisten Ny Egedal.

»Konkret vil partierne afsætte en ramme på fire millionern kroner til at genhuse skytteforeningen i tilknytning til Ølstykkehallen. Dette sker ved at udbyde det i en licitation, hvor prisen er fire millioner kroner i forventning om, at skytteklubben selv rejser medfinansiering hos Skydebaneforeningen Danmark til indretning m.v. Forudsætningen om medfinansiering er baseret på tilkendegivelser fra Ølstykke Skytteforening, på de mange møder, der er afholdt mellem kommunen og foreningen om sagen.«, skriver kommunen.

- Det har været længe undervejs og vi har undersøgt rigtig mange muligheder og regnet på mange modeller. Med den her beslutning er der endelig en retning for Ølstykkes skytter. På trods af at vi siger at hallen skal være multifunktionel, så vælger vi alligevel af invitere skytterne ind til at være med til at vælge det bedste bud blandt byderne på de op til fire millioner kroner. Det kommer alle til gavn når vi kan samarbejde og udnytte lokaler og bygninger på den bedste og bredeste måde, siger borgmester Karsten Søndergaard (V) i pressemeddelelsen.

Den nye hal bliver multifunktionel, idet der påtænkes, at også andre idrætsgrene kan huses i den nye bygning. Det er ikke besluttet hvilke idrætsgrene, det skal være, da det kan ændres løbende som behov opstår. Det kan være, at der det ene år er yoga, det næste karate og senere måske bridge.

»Modellen kender man fra andre kommuner, hvor nye og/eller moderniserede skyttefaciliteter anvendes multifunktionelt. Eksempelvis i Thisted, hvor lokalet også anvendes til yoga og gymnastik. Eller som i Lyngby, hvor inventar på skydeanlægget er mobilt således, at andre brugere i forbindelse med store arrangementer har mulighed for at anvende rummet til opvarmning og opbevaring.«

- Vi er virkelig glade for, at vi i fælleskab kan tage ansvar for at udvikle vores foreningsliv, der er en af grundstenene i Egedal. Vi har i Byrådet formuleret nogle fælles pejlemærker der bl.a. handler om at faciliteterne skal matche den fremtidige borgersammensætning, give tilbud til alle borgergrupper, herunder indbyde til ophold og samvær. Dem lever vi op til med denne beslutning, Når man har haft en lang arbejdsdag og mødt familien ved spisebordet, så er det vigtigt, at kunne mødes med andre i nogle sunde fællesskaber. Det har vi alle brug for. Så i takt med at samfundet åbnes op, så skal foreningslivet hjælpe os tilbage til en normal hverdag igen, udtaler partierne bag ændringsforslaget i pressemeddelelsen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?