3. juni 2020
Egedal Kommune har fat i den lange ende, når det gælder beskæftigelse. Blandt andet ahr kommunen haft stor succes med at få flygtningekvinder i job. Foto: Kenn Thomsen
Egedal Kommune har fat i den lange ende, når det gælder beskæftigelse. Blandt andet ahr kommunen haft stor succes med at få flygtningekvinder i job. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egedal er bedst til beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egedal er bedst til beskæftigelse
Egedal - 17. december 2019 kl. 10:39
Af Caper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ser man bort fra Bornholm, er Egedal Kommune Region Hovedstaden bedste til beskæftigelse.

Det viser ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA), som har målt hovedstadens kommuner på 10 indsatsområder.

Egedal Kommune er især gode til den tidlige indsats overfor kontanthjælpsmodtagere, til at bringe langtidsledige og virksomheder sammen og mht. lav ledighed blandt fleksjobbere.

- Placeringen som hovedstadsområdets bedste beskæftigelseskommune er resultatet af en meget aktiv beskæftigelsespolitik, et stærkt samarbejde mellem kommunens virksomhedskonsulenter og de lokale virksomheder og ikke mindst et politisk og ledelsesmæssigt fokus på at møde borgerne med både krav og rettigheder fra første dag, fortæller centerchef for Arbejdsmarked og Ydelse i Egedal Kommune, Lars Bonde, i en pressemeddelelse.

En tidlig indsats overfor kontanthjælpsmodtagere er iflg. DA med til at hjælpe dem hurtigt tilbage i job. Kun to ud af fem kontanthjælpsmodtager på landsplan modtager den første samtale indenfor den lovfastsatte første uge, og her ligger Egedal på en tredjeplads i hele landet mht. denne tidlige og afgørende indsats.

Egedals succes på beskæftigelsesområdet skal ses i såvel de interne processer som i det eksterne samarbejde med virksomhederne.

- Det er et super flot resultat, som vi kan være rigtig stolte af, siger Charlotte Haagendrup (K), som er formand for kultur- og erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose vores dygtige medarbejdere i jobcentret. De knokler hver dag for at hjælpe vores ledige tilbage på arbejdsmarkedet ved at matche dem med de rigtige virksomheder. Og tak til virksomhederne, for uden et godt medspil fra jer, ville det gode resultat ikke være muligt, tilføjer hun.

Her ses Egedals placering på de ti målepunkter:

1. Det gennemsnitlige antal uger inden ledige kommer i beskæftigelse (nr. 5)

2. Andel langtidsledige personer ift. bruttoledige personer (nr. 21)

3. Jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere (nr. 8)

4. Andel langtidsforsørgede, der får en virksomhedsrettet indsats (nr. 3)

5. Andel kontanthjælpsmodtagere m. første samtale inden for den første uge (nr. 1)

6. Samarbejdsgrad med virksomheder (nr. 11)

7. Andel ledige fleksjobbere (nr. 3)

8. Andel jobparate kontanthjælpsmodtagere (nr. 1)

9. Andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs (nr. 7)

10. Beskæftigelsesministeriets benchmarking af offentligt forsørgede i kommunerne (nr. 11).

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?