24. februar 2020
Sølvvinderne fra Skole DM i Skydning i weekenden er fra venstre: Nicklas Binder, Magnus Petersen, Marco Saldo og Matthew Pinardi, alle fra 5.B på Ganløse Skole. Foto: Bjarne Binder
Sølvvinderne fra Skole DM i Skydning i weekenden er fra venstre: Nicklas Binder, Magnus Petersen, Marco Saldo og Matthew Pinardi, alle fra 5.B på Ganløse Skole. Foto: Bjarne Binder
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drenge fra Ganløse Skole vandt sølv ved Skole DM i Skydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drenge fra Ganløse Skole vandt sølv ved Skole DM i Skydning
Egedal - 01. december 2019 kl. 14:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire elever fra 5.B på Ganløse Skole fik sølvmedaljerne om halsen, efter de satte resten af Danmark til dørs ved finalen i Skole DM i Skydning i weekenden.

Med medaljerne i Vingsted ved Vejle fulgte et gavekort på 5.000 kroner til klassekassen, skriver Frederiksborg Amts Avis på baggrund af en pressemeddelelse.

De fire elever Nicklas Binder, Matthew Pinardi, Marco Saldo og Magnus Petersen fra 5.B på Ganløse Skole har dystet i DGI Skydning og Dansk Skoleidræts konkurrence med 8000 deltagere fra 5. klasser over hele landet.

I sidste weekend blev de fire elever fra Ganløse Skole kåret som bedste hold i Nordsjælland til landsdelskonkurrencen. Og lørdag konkurrerede de så mod de 31 andre hold fra hele landet, som havde kvalificeret sig til den landsdækkende finale. Her blev de en sikker nummer to, og kunne derfor rejse hjem med 5.000 kroner.

Bjarne Binder, Julie Binder, Bjørn Thomsen og Bent Von Benzon fra Ganløse Skytteforening er trænere for holdet.

Bjarne Binder er far til Nicklas Binder, som var med på det vindende hold. Han er stolt, glad og imponeret over ungerne:

- Vi har trænet, og de har virkelig taget det seriøst og har trænet meget, fortæller Bjarne Binder, der gør meget ud af at gøre træningen både sjov og seriøs.

- Skydning er en individuel sport, men vi træner på samme tid og jeg giver dem forskellige øvelser, så vi er sammen om det og træner sammen. Det styrker også deres fællesskab. Og det det ser ud til at virke, siger han.

Skole DM i Skydning har 25 års jubilæum i år, og over 200.000 elever fra 5. klasser over hele landet har gennem tiden deltaget i skydekonkurrencen

Ganløse Skytteforening har været med til Skole DM i skydning i mange år, og de har også tidligere haft hold med til landsfinalen i Vingsted. Men det er første gang, de har haft et hold blandt de sidste fem hold - og i særdeleshed i medaljerækken. Det giver blod på tanden.

- Jeg er klar igen til næste år. Allerede i næste uge tager jeg op på skolen og viser præmien her frem og tilbyder eleverne i 4. klasse, at de kan komme til skydning. Om de kan nå lige så langt, kommer jo både an på hvor meget de træner, kemien og lidt held. Men nu kan de se, at det kan lade sig gøre, siger Bjarne Binder.

To af Danmarks nuværende OL-håb i skydning startede i sin tid, da de gik i 5. klasse. Anna Skade Nielsen fra Fyn har vundet den ene af de to pladser til Danmark, og Stephanie Grundsøe fra Gundsølille vandt sidste år guld ved ungdoms OL i Buenos Aires og kæmper nu om at kvalificere sig til Tokyo i 2020.