22. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd vedtager ny multihal: Skytter får hjælp til genhusning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd vedtager ny multihal: Skytter får hjælp til genhusning

Et bredt flertal har her til aften bevilget fire millioner kroner til en ny, "multifunktionel" hal. Lokallisten og SF kaldte processen "udemokratisk", og mente ikke der var givet penge nok

Egedal - 24. februar 2021 kl. 19:55
Af Finn Due Larsen

Et stort flertal i byrådet har bevilget fire millioner kroner til en ny, "multifunktionel" hal.

På sit møde onsdag aften besluttede byrådet, at der i forlængelse af Ølstykke Hallen skal bygges en ny skyttehal og at den skal have "et multifunktionelt virke", som det udtrykkes.

Beslutningen skal blandt andet hjælpe skytter fra Ølstykke Skytteforening med genhusning. Som omtalt i Lokalavisen i denne uge står foreningen til at blive husvilde efter beslutningen om at lukke Toftehøjskolen.

17 ud af 21 i byrådet - Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre og løsgænger Jacob Peter Loessl - står bag beslutningen. Lokallisten Ny Egedal og SF stemte imod.

Med beslutningen følger, at der i forbindelse med den eksisterende hal i Ølstykke skal der nu laves en licitation for et beløb på 4 millioner kroner der udover Ølstykke-skytterne skal kunne rumme andre typer af foreningsaktiviteter i hallen.

Ville sætte salget i bero

"Med beslutningen følger, at Egedal leverer rammen, foreningen lever inventaret", sagde borgmester Karsten Søndergaard (V).

"Jeg håber det her kan give skytterne ro og tag over hovedet", sagde Charlotte Haagendrup (Kons.), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, og sådan lød der positve bemærkninger fra de øvrige partier bag beslutningen.

Men i Lokallisten Ny Egedal kunne man ikke dele begejstringen:

"Sagen er meget ulykkelig. Den ender med en ærgerlig måde, udemokratisk og offentliggjort udenom byrådet. Vi har selvfølgelig fået den via mail, men uden at skytteforening, idrætsliv og byråd har indgået i en drøftelse", sagde Helle Anna Elisabeth Nielsen.
På vegne af sit part og SF fremsatte hun et ændringsforslag om, at salget af Toftehøjskolen sættes i bero, og der afsøges muligheder for at etablere en kulturmagnet. Et forslag, hvor skytteforeningen bliver i deres nuværende lokaler.

Jens Skov (SF) var kritisk overfor om der var sikkerhed nok i forhold til, at en skytteklub skal dele faciliteter med andre.

"Jeg er også i tvivl om 4 millioner er nok, og om det kan lade sig gøre", sagde han.

Det fik flere til at trykke sig ind på det virtuelle byrådsmøde, med kommentarer om at tingene blev blandet samme. Både Rikke Mortensen (Rad.) og Charlotte Haagendrup mente, at skytterne var blevet "spændt for en politisk vogn", og henviste til udtalelser fra skytterne om, at de er meget positive overfor løsningen med en multihal.

Kun Lokallisten Ny Egedal og SF, lig med fire, stemte for deres ændringsforslag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?