24. oktober 2021
Fra 1. september skal der også være borgerservice på Ølstykke Bibliotek. Foto: Karsten Søndergaard
Fra 1. september skal der også være borgerservice på Ølstykke Bibliotek. Foto: Karsten Søndergaard
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerservice på biblioteker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerservice på biblioteker
Egedal - 26. juli 2018 kl. 07:31
Af Annemette Ross Jensen

Pr. 1. september 2018 vil det være muligt at få borgerservice på både Egedal Rådhus, Ølstykke Bibliotek og Smørum Bibliotek.

Det fremgår af et svar fra Egedal Kommune til Jacob Andrup, der på byrådets maj-møde spurgte, om det var korrekt, at kommunen ville oprette borgerservice i Ølstykke og Smørum, og det er det altså.

Samtidig bad Jacob Andrup om en begrundelse for, at man vil oprette en borgerservice på Ølstykke Bibliotek. Han påpegede, at biblioteket kun ligger to kilometer fra rådhuset, og at Ølstykke Stationsby er forbundet med rådhuset med både supercykelsti, normal cykelsti, bus og tog ligesom »mindst halvdelen« af borgerne, der benytter Ølstykke Bibliotek, bor i Gl. Ølstykke, hvor Egedal Rådhus ligger.

Ifølge svaret er formålet, at yde »Borgerservice, der hvor borgerne er«, og nye åbningstider betyder, at borgerne kan få hjælp om morgenen, flere sene eftermiddage og om lørdagen. Ifølge administrationen vil det koste cirka 200.000 kroner til flytning, mindre ombygninger samt indkøb af pasmaskine og nødvendigt it-udstyr.

- Jeg synes, det er tåbeligt at lave det i Ølstykke så tæt på Egedal Rådhus. Det er da spild af penge, siger Jacob Andrup.

Borgmester Karsten Søndergaard (V) understreger, at oprettelsen af borgerservice på bibliotekerne i Smørum ikke er en politisk beslutning, og det er ikke noget, han har blandet sig i.

- Jeg er kun interesseret i at få den bedst mulige service, og hvis vurderingen er, at det kan gøres ved, at der er åbent på bibliotekerne, er det fint, men jeg kan godt se, at der ikke er ret langt til Ølstykke Bibliotek, siger borgmesteren, der forventer en evaluering.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?