19. oktober 2018
SF stiller blandt andet med kandidaterne fra venstre: Jacob Andrup, Pernille Kjølby Kristensen og Jens Skov. Foto: SF
SF stiller blandt andet med kandidaterne fra venstre: Jacob Andrup, Pernille Kjølby Kristensen og Jens Skov. Foto: SF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Bedste rammer for helt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Bedste rammer for helt liv
Egedal KV17 - 13. november 2017 kl. 11:56
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialistisk Folkeparti, SF, i Egedal vil skabe de bedst mulige rammer for et helt liv uanset, hvor borgerne står i det, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Egedal Kommune skal være en attraktiv bo-kommune fyldt med livskvalitet for alle borgere fra vugge til grav.«, skriver SF i sit valgprogram.

Partiets vision er, at kommunen skal være attraktiv at bosætte sig i og virke tiltrækkende på familier, der ønsker at flytte ud fra storbyen. Derfor lægger partiet vægt på et kvalitativt pædagogisk indhold og gode fysiske rammer i daginstitutionerne.

»Normeringerne skal forbedres, og det skal ske ved at ansætte flere pædagoger. Vi vil gerne i mål med tre børn per voksen i vuggestuen og seks børn per voksen i børnehaverne, men det er et ufravigeligt krav, at der kommer flere voksne til.«, skriver partiet, der gerne vil have børnehavealderen tilbage på tre år. Nye institutioner skal efter SF's mening være aldersintergrerede og mindst én institution skal have døgn- og weekendåbent for at tilgodese forældre, der arbejder på »ubekvemme tidspunkter«.

På skoleomådet ønsker SF at skabe mulighed for, at skolerne kan udvikle sig i særlige retninger, så vidensdelingscentre og profilskoler skabes nedefra af elever forældre og medarbejdere, og som eksempler peger det på muligheden for at etablere musisk skole, naturvidenskabsskole, skoler med fokus på idræt og bevægelse eller multimedier.

SF ønsker en klassekvotient på max. 24 elever og at alle børn skal tilbydes minimum ét lejrskoleophold igennem deres skoletid.

»Principielt mener SF, at vi skal bevare skolerne i de enkelte lokalsamfund.«, skriver SF, der vil finde de øgede midler til folkeskolen, som partiet mener er nødvendige.

Partiet mener også, at det er en nødvendighed at øge kommunens indtægter for at få mere velfærd og balance i kommunens økonomi, og har priroiteret rækkefølgen på skattestigninger: Maksimal dækningsafgift, ejendomsskat og personskat.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk