24. september 2020
Søren P. Rasmussen var tydelig og hørbart rørt, da han holdt sin afskedstale for kommunalbestyrelsen. Foto fra Lyngby-Taarbæks Kommune-TV.
gallery icon

Se billedserie

Søren P. Rasmussen var tydelig og hørbart rørt, da han holdt sin afskedstale for kommunalbestyrelsen. Foto fra Lyngby-Taarbæks Kommune-TV.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tårevædet afsked med Søren P. Rasmussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tårevædet afsked med Søren P. Rasmussen

Han og manden har købt et slot i Normandiet, hvor de skal drive bed & breakfast. Torsdag i sidste uge deltog den tidligere borgmester i sit definitivt sidste møde i kommunalbestyrelsen. Og han kunne ikke hold tårerne tilbage.

Det Grønne Område - 01. juli 2020 kl. 15:00
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev noget af en tårevædet affære, da Lyngby-Taarbæks borgmester i perioden 2009-13, Venstres Søren P. Rasmussen, fra sin plads i kommunalbestyrelsen torsdag sagde endegyldigt farvel til både lokalpolitik og til Lyngby-Taarbæk.

arrow Læs også: Se billederne - kom med indenfor på eks-borgmesterens drømmeslot i Frankrig

Midt i sidste uge meddelte han nemlig overraskende, at han fraflytter kommunen, lejligheden på Politigrunden og Danmark. Og det gør han til fordel for det slot, som han og hans mand, Klaus Bentin, erhvervede sig i 2017 og siden ellers har brugt al ledig tid på at sætte i stand. Slottet ligger i Frankrig. I Normandiet - 350 km fra Paris og 100 km fra Omaha Beach, hvor de allierede gik i land i 1944.

"Søren og Klaus (hans mand, red.) har valgt at flytte til deres nye 'residens', Château du Gué aux Biches i Bagnoles de L'Orne i Normandiet i Frankrig. Jeg har selv besøgt dem dér på dette fantastiske sted, så det kan jeg bestemt ikke fortænke dem i," skrev den lokale V-formand, Lis Coskun Laursen, i en meddelelse til partiets medlemmer.

Bed & breakfast

Søren P. Rasmussen har været medlem af kommunalbestyrelsen i mere end tyve år. Torsdag deltog han i sit sidste møde i kommunalbestyrelsen. 1. august fraflytter han kommunen.

Med sig har han tonsvis af minder og oplevelser efter et langt politisk liv, den sidste oppakning fra lejligheden i Sorgenfri og noget, som han er rigtig, rigtig glad for: Venstre udnævnte ham nemlig til æresmedlem, da det kom frem, at han stopper i politik.

Nu skal han til Frankrig, være slotsejer og drive en eksklusiv bed & breakfast.

Med hans afgang har Venstre ikke længere plads i kommunalbestyrelsen. Hans post overtages af suppleant Inge Sandager, som forlod Venstre i protest tidligere på året. Hun fulgte i fodsporet af Henriette Breum, som også meldte sig ud. Begge vil nu optræde som løsgængere.

Han overlader dog ikke mange poster til de tidligere partifæller. Og heller ikke til den borgerlige blok.

Henriette Breum får hans plads i økonomiudvalget, og Inge Sandager bliver suppleant i Børne- og Ungeudvalget. De øvrige poster går til den røde blok. Enhedslistens Henrik Bang bliver formand for Beskæfigelses- og Integrationsudvalget, hvor SF's Sigurd Agersnap overtaget Søren P. Rasmussens plads. Kasper Langberg (R) bliver medlem af Social- og Sundhedsudvalget, mens Silas Mudoh (S) får sæde i Byplanudvalget.

Farvel fra Osmani

Søren P. Rasmussens skarpeste konkurrent og modstander gennem de seneste næste ti år, borgmester Sofia Osmani (K), gav sin nu forhenværende modspiller følgende ord med på vejen, da ønsket om at hans fratrædelse blev behandlet i kommunalbestyrelsen torsdag:

"Jeg vil sige tusind tak for mange års indsats. Vi har ikke altid været enige. Vi har haft vores kampe, men vi har også haft gode beslutninger, og der er ikke nogen tvivl om, at du har sat dit præg på Lyngby. Og nu skal du ned og sætte dit præg på Frankrig. Jeg har set rådhuset dernede. Det ser meget smukt ud. Jeg ved ikke, om der er en chance for at blive borgmester dernede eller, om de kræver, at man er rigtig franskmand. Men jeg er sikker på, at du nok skal blive ganske fransk. Det er noget med en bed & breakfast, så det kan jo være, at nogen kommer forbi engang imellem og hilser på."

Tak fra Søren P.

Søren P. Rasmussen var rørt under hele behandlingen af sagen:

"Jeg havde egentlig lovet mig selv, at jeg ikke ville græde, men ja... Sådan er livet. Jeg vil egentlig meget kort sige tak for, at I imødekommer det her ønske," indledte han med at sige:

"I politik fylder diskussioner meget, men man må aldrig glemme, at det også er fantastiske kollegaer. Det kan fylde meget med diskussionerne, men kollegaskabet er altså også en vigtig del, og man står ikke her og græder efter tyve år, hvis det ikke var, at det fyldte noget inde i én," sagde han - og fortsatte:

"Da jeg startede i dag, sad jeg og tænkte på, at jeg startede derovre, hvor Martin sidder nu og kiggede på et grimt billede. Så fik jeg en tur på langsiden, hvor Sofia sidder nu, og så endte jeg herovre på denne her side. Så jeg har sådan set set salen fra alle tre sider. Træet er det samme, og det ligner sig selv. Det gør kommunalbestyrelsen ikke. Den har godt nok forandret sig meget - både den måde, vi er på, og den måde som tingene fungerer på."

"Jeg vil også sige tak til de borgere, der har siddet oppe på tilhørerlogen - både dem, der har skældt mig ud, og også dem, der har givet mig et klap på skulderen. Alle har gjort mig til det menneske, jeg er i dag. Alle, både dem, jeg har synes om, og dem, som ikke har syntes om mig, er til enhver tid velkommen i Frankrig. For jeg er et menneske, der ser lyst på tilværelsen, og jeg vender ikke ryggen til folk. Jeg vender altid smilet og ansigtet til folk. Tak."

arrow Breum er skuffet over sit gamle parti: "Det er under al kritik!"
01. juli 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 13:16
Har debatten om sexisme taget overhånd?