27. februar 2021
Direktør hos Fog Byggecenter Carsten Ludvig glæder sig til at den nye forretning er klar til kunderne. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Direktør hos Fog Byggecenter Carsten Ludvig glæder sig til at den nye forretning er klar til kunderne. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Sådan kommer det nye Fog byggecenter til at se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Sådan kommer det nye Fog byggecenter til at se ud

Forberedelserne til første spadestik til fremtidens byggecenter sker lige nu i hjertet af Lyngby

Det Grønne Område - 16. januar 2021 kl. 11:45

I mere end 50 år har Firskovvej i Lyngby været hjemsted for trælast- og byggecenterkæden, Johannes Fog A/S. Nu igangsættes nyt byggeprojekt til et trecifret millionbeløb, der sætter nye rammer for, hvad et trælast- og byggecenter kan tilbyde.

Dertil bliver det mere effektivt og nemt at handle i Fog for både professionelle og private kunder. Bam Danmark A/S er totalentreprenør på hovedprojektet, og NCC A/S er totalentreprenør på opførelse af deres eget p-hus-koncept. Det skriver Fog Byggecenter selv i en pressemeddelelse.

"Vores mål er at blive den foretrukne partner. Det gælder for vores kunder, leverandører, medarbejdere og generelt for alle i vores omgivelser. Vi har været en del af livet i Lyngby i 100 år nu, og derfor er det også en stor glæde, at dette byggeri ikke kun er til gavn for Fog, men også kan medvirke til at sætte en fornyelsesproces i gang i Lyngby og ikke mindst i det lidt "trætte" erhvervsområde, som Firskovvej er i dag.

Det vil medvirke til at gøre Lyngby til en endnu mere attraktiv handelsby. Nu kan vi sætte et punktum for vores første hundrede år samtidig med, at vi kan skrive første kapitel mod de næste 100 år, hvor vi ønsker at være en vigtig samarbejdspartner for alle i regionen og på hele Sjælland," siger Carsten Ludvig, administrerende direktør for Fog i pressemeddelelsen.

Et hus med mange muligheder

Det er altså Bam Danmark, der indgår som totalentreprenør i partnerskab med Kant Arkitekter og Årstiderne Arkitekter, der er en del af Sweco, der står for design, arkitektrådgivning, konstruktion og ingeniør rådgivning.

"Projektet er komplekst, for der bliver mange forskellige slutbrugere. Fra uddannelsesinstitution til byggecenter og fra kollegieværelser til kontorer. Vi har arbejdet med integreret design. Den tidlige involvering af entreprenøren giver stor værdi til projekteringen - ikke mindst for bygherren. Bam Danmark A/S sidder ude hos os og rådgiver. Det giver simpelthen et byggeri større kvaliteter," siger arkitekt Ask Abildgaard fra Kant Arkitekter.

En af de mest iøjnefaldende satsninger Fog tager med det nye byggeri, er funktionaliteten. Fra at være et klassisk trælast- og byggecenter, hvor professionelle og private kan købe udstyr og materialer, bevæger Fog sig over mod at blive et multifunktionelt hus.

Det 15.400 etagemeter store byggeri i seks etager rummer også et testcenter, hvor nyt udstyr kan prøves, et auditorium med plads til 300 personer, et produktionskøkken, caféområde, uddannelsesinstitution og cirka 60 kollegieboliger.

Derudover er der mulighed for at leje sig ind i byggeriet med både butikslejemål og kontorlejemål, ligesom der også vil være et træbeklædt p-hus i fire etager til mere end 225 biler leveret af NCC.

Den største lejer i bygningen bliver erhvervsakademiet Cphbusiness.

"Vi er glade for at komme endnu tættere på det lokale erhvervsliv. Med det nye byggeri får vi de optimale rammer for at skabe et stort inkubationsmiljø med stærke samarbejdsmuligheder på tværs af vores uddannelsesinstitution og erhvervslivet. Det er noget, vi ser frem til at blive en del af," siger rektor Ole Gram-Olesen fra Cphbusiness.

NCC bygger træbeklædt parkeringshus

Konceptet for NCC's parkeringshuse består af en basismodel, som er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet. P-huset kommer til at ligge centralt i Lyngby i forbindelse med Fogs trælast og byggecenter. På øverste parkeringsdæk er der desuden optegnet boldbaner, så etagen kan benyttes til rekreative formål.

"Fog har ønsket, at parkeringshuset bliver beklædt med træ. Det går godt i spænd med Fogs forretningsområde og øvrige bygninger, og så er vi glade for igen at kunne vise, hvor fleksibelt vores koncept er. Det er netop tanken med disse byggerier, at de kan justeres efter bygherres ønsker," siger produktionschef Klaus Iversen fra NCC, og nævner, at dette hus er forberedt til at der kan sættes yderligere fem niveauer på, når behovet for flere p-pladser opstår.

Fog er stolt

Hos Fog er man stolte over de mange muligheder, det nye hovedkontor rummer:

"Vi vil stadig have det bredeste varesortiment i branchen, og den lette tilgængelighed til varerne vil også være til stede i den nye forretning, så kunderne hurtigt kan komme videre med de rigtige varer til deres projekter og opgaver.

Byggebranchen gennemgår i disse dage en stor udvikling, digitaliseringen er i kraftig vækst, bæredygtighed bliver hele tiden vigtigere for kunderne, sikkerheds- og arbejdsforhold for medarbejderne har meget naturligt høj bevågenhed samtidig med der arbejdes hen mod at skabe et mere effektivt byggeri.

Det gør samtidig også vores opgave mere kompleks, da vi ikke bare sælger byggematerialer og isenkram. Vi er leverandør af viden og information både elektronisk og på papir," siger Carsten Ludvig.

Den nuværende forretning på Firskovvej vil være åben gennem hele byggeperioden.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?