17. oktober 2021
Thorstein Thomsen er sandsynligvis den skønlitterære forfatter, der har skrevet flest sider om livet i Lyngby og omegn i 50erne, 60erne og 70erne. Som musiker var han en del af det musikalske miljø i starten af 70?erne i Birchs gård i Bondebyen, hvor blandt andre C.V. Jørgensen boede. Arkivfoto: Pernille Borenhoff
Thorstein Thomsen er sandsynligvis den skønlitterære forfatter, der har skrevet flest sider om livet i Lyngby og omegn i 50erne, 60erne og 70erne. Som musiker var han en del af det musikalske miljø i starten af 70?erne i Birchs gård i Bondebyen, hvor blandt andre C.V. Jørgensen boede. Arkivfoto: Pernille Borenhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord over Thorstein Thomsen: 'Min ven Thorstein er død'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord over Thorstein Thomsen: 'Min ven Thorstein er død'

Per Wium skriver mindeord over Thorstein Thomsen, der i sit forfatterskab livet igennem vendte tilbage til opvæksten omkring Chr. X Allé. Thorstein Thomsen blev 71 år gammel.

Det Grønne Område - 26. september 2021 kl. 10:45
Af Per Wium

Forfatter, musiker m.m. Thorstein Thomsen er død efter længere tids sygdom 71 år gammel.
Thorstein Thomsen voksede op med Soya som nabo på Chr.X's Alle i den ejendom, der bliver kaldt Sporthuset. Han har senere omtalt ejendommen, som hans "huskehus" eller "historiehus".

Thorstein og jeg mødtes på hans unikke plade "Glimt fra Verners verden" i 1977. Da pladen udkom, spurgte Thorstein om jeg ville være med til at lave en akustisk duo med ham.

Jeg spillede hammond-orgel i ACHE og umiddelbart lå det en smule fjernt for mig. Men jeg var også nysgerrig, jeg kunne lide Thorstein - og jeg sagde ja! Vi øvede i hans lejlighed tæt ved søerne i København.

Spændende formiddage og eftermiddage omkring et lille klaver. Og med masser af gå-på-mod og Thorsteins stærke sange og tekster som det stærke udgangspunkt.

Det blev til syv spændende år med et utal af jobs på spillesteder, gymnasier, kulturforeninger m.m.m. TV-optrædener, radio-ditto og samarbejde med mange fantastiske musikere. Her var højdepunktet nok, da vi havde bassisten NHØP med på tre sange på vores første duo-LP.

Vi var musikalsk nysgerrige, og Thorstein var berigende at være sammen med. Vi har aldrig kedet os, på trods af tusindvis af kilometer og mange backstage-rum sammen.

Når vi kørte i bil, talte vi om musik. Frank Zappa, Carl Nielsen, Beethoven, The Beatles og mange flere.

Jeg er glad for, at jeg fik bragt den amerikanske komponist Charles Ives på banen - i de senere år sagde Thorstein ofte til mig at "det var jo dig, der introducerede mig til Ives"

"Uden mange store ord" er titlen på en af sangene fra vores andet album. Thorstein holdt af det enkle og at fremlægge et emne så alle kunne forstå det.

Men selv om ordene således ikke var oppustet store, så var oplevelserne med hans musik og forfatterskab ganske store for rigtig mange mennesker. Thorsteins forfatterskab og hans sange er elsket af utallige mennesker. Det véd jeg.

I månederne op til Thorsteins død talte og skrev vi sammen om livet. Om at have oplevelser og om at indfri sine ambitioner.

Thorstein var glad for det liv, han havde levet. Han var stolt over bøgerne, musikken og sin nære familie. Og jeg er stolt af at han var min partner og ven.

Rejser du til udlandet i år?