4. juni 2020
Det blå areal er det område, hvor udeservering og vareudstillinger forbedres. Illustration: Lyngby-Taarbæk Kommune
gallery icon

Se billedserie

Det blå areal er det område, hvor udeservering og vareudstillinger forbedres. Illustration: Lyngby-Taarbæk Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere liv i Lyngby: Bedre forhold for udeservering og vareudstillinger i Kgs. Lyngby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere liv i Lyngby: Bedre forhold for udeservering og vareudstillinger i Kgs. Lyngby

Restaurationer og forretninger i Lyngby Hovedgade og på Ulrikkenborg Plads får nu flere muligheder i bestræbelserne på at styrke det lokale forretningsliv. Mulighederne udbredes også til Virum, Sorgenfri og Brede, fortæller udvalgsformand.

Det Grønne Område - 22. maj 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frem til udgangen af oktober har restauranter, caféer og butikker i Lyngby Hovedgade og på Ulrikkenborg Plads fået bedre muligheder for at brede deres forretninger ud.

arrow Læs også: Gæsterne var helt klar, da cafeer og restauranter åbnede

Teknik- og miljøudvalget godkendte i sidste uge forvaltningens ni forslag, som skal forbedre hverdagen for restauranter og butikker i en svær tid.

"Der bliver arbejdet videre med principperne i sagen, og hvis butikkerne viser interesse for andre områder, vil det blive diskuteret. Der vil også komme en mulighed ud fra lignende principper til butikker i Virum, Sorgenfri og Brede," siger udvalgsformand Sigurd Agersnap.

Han fortæller, at udvalget arbejder videre med muligheden for at bruge Kulturtorvet til udeservering og udstillinger af varer, hvis erhvervslivet er interesseret i det.

Formanden foreslog i Det Grønne Område, at en kørebane i Lyngby Hovedgade blev inddraget til samme formål. Det forslag bliver ikke en realitet, fortæller han.

Mere liv i Hovedgaden

Forslagene til forbedringer lyder: Udstillingszoner og parkeringspladser til udeservering, dog ikke handicappladser. Tunge og ens plantekasser på cirka 1,2 meter i højden for at afskærme trafikken. Handelsforeningen køber og opsætter blomsterkasser, som holdes ved lige af den enkelte forretning, der har ansvaret for oprydning, afrydning og opsamling af affald.

To fliser på fortovet skal være fri til fodgængere.

Smalle fortove kan bruges til fransk servering med gæsterne siddende med front mod fortovet. Her er det også op til den enkelte forretning at rydde op, rydde af og samle affald op.

Parkeringspladser kan bruges til vareudstilling. Udstillingen skal fjernes igen, når butikken lukker.

Forretninger kan som udgangspunkt bruge parkeringspladserne uden for egen forretning. Forretninger, der er forhindret pga. opgravninger, får hjælp til at finde andre arealer, hvis forretningen ønsker det.

Brug det grønne areal

Midterarealet på Ulrikkenborg Plads kan bruges til udeservering og vareudstilling. Handelsforeningen aftaler, hvilke arealer til hvilke forretninger. Også her har hver forretning ansvar for afrydning, oprydning og opsamling af affald.

På det grønne areal ved rundkørslen for enden af Lyngby Hovedgade vil der nu også være mulighed for at holde arrangementer.

Lyngby-Taarbæk Kommune vil ligeledes forsøge at overtale alle parkeringsejere til at sikre gratis parkering i én eller to timer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?