24. oktober 2021
Eleverne vil undervejs i showet ?I sandhedens tjeneste? arbejde tæt sammen med DR Nyheders vært Erkan Özden og digital journalist Annika Wetterling. Det hele kommer til at foregå digitalt. Foto: Jane Kirstine Lausten/DR
Eleverne vil undervejs i showet ?I sandhedens tjeneste? arbejde tæt sammen med DR Nyheders vært Erkan Özden og digital journalist Annika Wetterling. Det hele kommer til at foregå digitalt. Foto: Jane Kirstine Lausten/DR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyngby-skoler med i DR's virtuelle nyhedsshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyngby-skoler med i DR's virtuelle nyhedsshow

Eleverne skal i undervisningstilbuddet 'I sandhedens tjeneste' torsdag 19. november sætte fokus på kildekritik og adfærd på sociale medier.

Det Grønne Område - 18. november 2020 kl. 15:00

Lindegårdsskolen, Lyngby Private Skole, Hummeltofteskolen, Lundtofte Skole, Billums Privatskole, Trongårdsskolen og Fuglsanggårdsskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune er alle med torsdag 19. november i DR's store virtuelle nyhedsshow 'I sandhedens tjeneste'.

arrow Læs også: Kaos på Buddingevej: Skoleelever mødte muren og kunne ikke finde i skole

'I sandhedens tjeneste' er et undervisningstilbud til alle 8-9.-klasser, hvor der blandt andet bliver sat fokus på kildekritik, nyhedsformidling og adfærd på sociale medier - og som ruster de unge til den digital nyhedsverden.

Eleverne vil undervejs i showet arbejde tæt sammen med DR Nyheders vært Erkan Özden og digitale journalist Annika Wetterling.

Er det falske nyheder?

Som medieforbruger er der nok at holde styr på, når man bliver bombarderet med informationer. For er en nyhed bekræftet, er den falsk, er det bare satire, eller er det en kilde, der har en helt særlig interesse i, at en nyhed bliver spredt?

Det kan være svært at skelne mellem, hvad der er skidt og kanel, og derfor har DR de sidste fem år arbejdet med at skærpe den kildekritiske sans i skolernes 8., 9. og 10. klasser.

Det er sket og sker i DR-initiativet 'I sandhedens tjeneste', hvor indtil videre 100.000 elever selv har prøvet kræfter med kildekritik, etik og nyhedsformidling.

Med fra klasseværelset

Som et led i 'I sandhedens tjeneste' holder DR Nyheder normalt hvert år nogle store, interaktive nyhedsshows flere steder i landet.

Men som så mange andre steder har der i år måttet tænkes anderledes, fordi corona-situationen spænder ben for, at alt kan gøres som de foregående år.

"I stedet for at holde fysiske nyhedsshows, har vi i år i DR Nyheder udviklet en helt ny, virtuel udgave af 'I Sandhedens Tjeneste'. Alle kan være med virtuelt - direkte fra deres klasseværelser eller hjemmefra," forklarer underdirektør i DR Nyheder Anders Kern Boje i en pressemeddelelse. jesl

arrow Hold øje med det her navn: Merel Beelen
13. november 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 21:01
arrow Skoleleder er kommunens nye skolechef
07. november 2020 kl. 18:30 Opdateret: kl. 13:39
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?