21. april 2021
Lukningen af Lyngby Torv for biltrafik bliver permanent. Foto: Lars Schmidt
gallery icon

Se billedserie

Lukningen af Lyngby Torv for biltrafik bliver permanent. Foto: Lars Schmidt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukningen er permanent: Nu bliver Lyngby Torv lukket for bilkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukningen er permanent: Nu bliver Lyngby Torv lukket for bilkørsel

Letbanen går midt i april i gang på den lokale rådhusplads, som dog fortsat vil være åben for fodgængere og cyklister.

Det Grønne Område - 07. april 2021 kl. 11:24
Af Lars Schmidt

Fra midt i april vil man ikke længere kunne passere Lyngby Torv i bil. Lukningen af torvet for biltrafik bliver permanent.

arrow Læs også: Derfor er vejarbejdet ved Buddingevej forsinket

Letbanearbejderne når nemlig nu til den lokale rådhusplads. Arbejderne vil brede sig helt ned til Lyngby Hovedgade. Dog vil det fortsat være muligt for fodgængere og cyklister at kunne passere igennem området, lige som ærindekørsel til rådhuset og butikkerne samt beboerkørsel vil også stadig være mulig.

"Arbejdet med at anlægge letbanen er fortsat godt i gang ved den sydøstlige side af Lyngby Torv. Her ombygger vi vejen og laver ny belægning. Fra midten af april kommer vi til at udvide arbejdsområdet, da vi skal ombygge den side af Jernbanepladsen, som ligger ind mod Lyngby Rådhus. Her skal vi bl.a. flytte cykelstien tættere på rådhuset og ombygge vejen," forklarer Niels Brock, som er senior projektleder i Hovedstadens Letbane.

Trafikken gennem Lyngby

Arbejdet kommer også til at få betydning for trafikken igennem Lyngby i fremtiden.

Når anlægsarbejdet med letbanen er færdigt, vil Lyngby Torv nemlig være forbeholdt kollektiv transport samt fodgængere og cyklister. Så når torvet lukkes i forbindelse med arbejdet i midten af april, åbner det ikke for biltrafik igen.

Anlægsarbejdet på Lyngby Torv og på Jernbanepladsen bag rådhuset forventes afsluttet sidst på foråret, mens det samlede arbejde på Lyngby Torv forventes afsluttet sidst på sommeren. Derefter vil arbejdet på den modsatte side af Jernbanepladsen gå i gang.

FAKTA

Læs mere om den aktuelle trafiksituation:

dinletbane.dk/trafik

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?