6. april 2020
Simon Pihl Sørensen vil gå til sin partifælle, miljøminister Lea Wermelin for at få bragt det, han kalder Lex Gentofte, til ophør.
gallery icon

Se billedserie

Simon Pihl Sørensen vil gå til sin partifælle, miljøminister Lea Wermelin for at få bragt det, han kalder Lex Gentofte, til ophør.
Foto: bjorn pierri enevoldsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningsnævnets afgørelse: 'Et direkte angreb på Bakkens eksistens'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningsnævnets afgørelse: 'Et direkte angreb på Bakkens eksistens'

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) mener, at staten skal træde i karakter i forhold til Lyngbys og Gentoftes uenighed om Bakkens miljøgodkendelse

Det Grønne Område - 21. februar 2020 kl. 10:23
Af Lars Schmidt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er Kafkask, det, der sker med Bakkens milijøgodkendelse efter, at Fredningsnævnet for nylig underkendte Lyngby-Taarbæks beslutning om at give verdens ældste forlystelsespark godkendelse, selv om Gentofte var uenige.

arrow Læs også: Lyngby underkendt af Fredningsnævnet: Skal blive enig med Gentofte om godkendelse af Bakken

Det mener viceborgmesteren i Lyngby-Taarbæk, Simon Pihl Sørensen (S).

På baggrund af Fredningsnævnets diktat om, at Lyngby-Taarbæk og Gentofte Kommuner skal sætte sig sammen og blive enige om Bakkens miljøgodkendelse, siger han til Det Grønne Område:

"Det er en helt uacceptabel afgørelse, som er i strid med dansk ret. Den betyder jo, at hvis to myndigheder ikke kan blive enige, kan der ikke træffes afgørelse. Det er jo Kafkask."

Angreb på Bakken

Simon Pihl Sørensen mener, at hele sagen er orkestreret fra Gentofte Kommune, der har spekuleret i uenigheden mellem de to kommuner. For bliver kommunerne ikke enige, kan Bakken i princippet ikke holde åbent på de tidspunkter, forlystelsesparken gør i dag.

Og det vil koste åbent i efterårsferien og til jul.

"Det er et direkte angreb på Bakkens eksistensgrundlag, som er orkestreret af Gentofte Kommune, der fik presset den tidligere miljøminister Connie Hedegaard, som valgt i Gentofte Kommune, til at træffe den afgørelse," siger Simon Pihl Sørensen:

"Gentofte kan nu spekulere i ikke at nå til enighed med Lyngby-Taarbæk Kommune, og så sker der ikke et hammerslag. Det er kynisk i forhold til Bakken og de mange mennesker, der arbejder der. Det direkte uartigt, og jeg vil tage sagen op med den nuværende miljøminister, så vi kan få denne Lex Gentofte bragt til ophør. Det er en uholdbar situation."