18. maj 2021
Fra venstre Nadine Navasse Balland, Mathias Fullerton, Emilie Stokholm Bomholtz og Linda Hui Mortensen.
Fra venstre Nadine Navasse Balland, Mathias Fullerton, Emilie Stokholm Bomholtz og Linda Hui Mortensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire unge Lyngby-bueskytter har skudt sig på landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire unge Lyngby-bueskytter har skudt sig på landsholdet

Mathias Fullerton, Nadine Navasse Balland, Emilie Stokholm Bomholtz og Linda Hui Mortensen skal konkurrere mod betydeligt ældre modstandere.

Det Grønne Område - 18. april 2021 kl. 21:36
Af Mikael Østergaard

Lyngby Bueskyttelaug har en stor ungdomsafdeling og fostret mange eliteskytter, samtidig med at klubben har et godt træningsmiljø, hvor også breddeidrætten har gode betingelser.

17-årige Mathias Fullerton har gennem en årrække domineret ungdomsrækkerne med en stribe danske mesterskaber i bueklassen compound. Også på internationalt niveau har han skabt flotte resultater og er i dag blandt verdens bedste skytter.

Trods sin unge alder og status som junior er Mathias Fullerton udtaget til det danske seniorlandshold, hvor han sammen med Martin Damsbo og Stefan Hansen, verdensmester i 2015 og nu professionel skytte i USA, skal repræsentere Danmark ved en række World Cup konkurrencer. Sideløbende skal han repræsentere Danmark på ungdomslandsholdet.

Lyngby Bueskyttelaug har også masser af talentfulde piger.

Nadine Navasse Balland, 14 år, Emilie Stokholm Bomholtz, 15 år, og Linda Hui Mortensen, 13 år, er for nylig blevet tilknyttet bruttolandsholdet for ungdom, hvor de konkurrerer i aldersklassen 16-18 år, og hvor de skal skyde på betydeligt længere afstande, end de er vant til. Alle tre piger skyder med recurvebue - den olympiske buedisciplin.

Pigerne træner 12-14 timer ugentligt udendørs med teknisk skydetræning, og hertil kommer 1-2 timers fysisk styrketræning.

Lyngby Bueskyttelaug har stort fokus på at fastholde de unge – og ikke mindst teenagepiger - i sporten. Aktuelt udgør ungdomsafdelingen 56 procent af det samlede antal medlemmer, og heraf udgør pigegruppen næsten 60 procent af det samlede antal ungdomsskytter

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?