1. juni 2020
Simon Christiansen kører privates affald på genbrugspladsen, når den nu kun er åbent for erhvervskunder. Foto: Pernille Borenhoff
Simon Christiansen kører privates affald på genbrugspladsen, når den nu kun er åbent for erhvervskunder. Foto: Pernille Borenhoff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Deleøkonomi i coronaens tid: Simon kører folks affald på genbrugsstationerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deleøkonomi i coronaens tid: Simon kører folks affald på genbrugsstationerne

Genbrugspladsen er lukket for private, og det gav Simon Christiansen fra Virum en god ide

Det Grønne Område - 28. marts 2020 kl. 11:44
Af Pernille Borenhoff
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

erhverv Dagen efter udmeldingen om, at private borgere ikke længere måtte køre affald til genbrugsstationerne, fik Simon Christiansen, der er indehaver af virksomheden '46 grader nord - have & anlæg' , en oplevelse, der gav ham en rigtig god ide.

Virksomheden ordner blandt andet terrasser, lægger fliser, klipper træer, buske og græsplæner og sætter hegn op.

"Da vi kom til genbrugspladsen på Firskovvej den dag, kunne vi dårligt nok komme ind med vores ting, fordi folk helt panisk havde sat de mest mærkværdige ting fra sig. De var kommet samme dag, som genbrugsen lukkede og havde sat køleskabe, møbler og alt muligt andet uden for pladsen," siger Simon Christiansen, der er født og opvokset i Virum, hvorfra han også har drevet forretning siden 2007.

Der er jo mange i hele det grønne område, der i denne tid ikke kan komme af med jord, grene og andet haveaffald, der hober sig op her i det spirende forår.

"Jeg tænkte, at når jeg alligevel skulle ned på genbrugspladsen med affald fra mine kunder, kunne jeg lige så godt tage noget med fra private," siger Simon Christiansen.

"Jeg er sådan en, der bare hele tiden får mange skøre ideer. Nogle gange lidt for mange," griner han i telefonen.

Køb plads på en trailer

Helt konkret er det sådan, at hvis man har affald, så kan man ringe til firmaet og købe sig til plads på en af hans eller hans medarbejders trailere.

"Vi har mange ældre kunder, og vi vil ikke være en smittekæde. Så vi aftaler med kunderne, at de skal holde sig inde, når vi kommer. Og vi laver alle aftaler over telefonen," siger han og tilføjer, at det er ganske uvant for ham og hans kollegaer.

"Normalt er vi meget glade for den personlige kontakt til kunderne, hvor vi taler sammen og ofte drikker en kop kaffe sammen, men det må vente," siger han.

Det er stadig muligt at sætte storskrald ud til afhentning, men de er ifølge Simon pressede i denne tid. Og derfor tager han også gerne andet end haveaffald med til genbrugspladsen.

"Jeg har lige kørt både et skab og en rhododendron væk," siger han.

Firmaet går også stadig ud og laver alt det arbejde, som de normalt gør.

Men uden håndtryk og med kontakt udelukkende over telefonen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?