8. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vandalisme i Taarbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vandalisme i Taarbæk
Det Grønne Område - 27. juli 2020 kl. 05:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erik Schreiner, Strandvejen 631, Klampenborg

Da jeg den 6. juli var ude at gå en tur med min hustru og hund på skovstien i den nordlige del af Taarbæk, mødte der os et meget chokerende og sørgeligt syn. Et af områdets smukkeste træer - et flere hundrede års gammelt egetræ udfor Strandvejen 693 - var blevet skamferet på det groveste. Hele kronen var fjernet. Tilbage stod kun stammen.

Jeg ringede straks til kommunen for at berette om vores oplevelse, og for at høre, om man kendte til sagen. Jeg blev lovet, at man ville undersøge sagen og vende tilbage til mig efterfølgende. Det er ikke sket. Ingen tilbagemelding.

På lokalplanen for området er det pågældende træ ikke markeret som bevaringsværdigt, hvilket må være en kæmpe "smutter". Hvis ikke det træ skulle være bevaringsværdigt, findes der næppe bevaringsværdige træer i Taarbæk. Mon ikke lokalplanen skulle tages op til revision med hensyn til listen af bevaringsværdige træer. Gerne i et udvalg hvor nogle kompetente naturfredningsfolk er inviteret med.

Jeg henvendte mig endvidere til Danmarks Naturfrednings Forening om sagen. Dem har jeg heller ikke fået en tilbagemelding fra.

Måske er alle på ferie!
Stadig resterer spørgsmålet: Hvem er ansvarlige for denne forfærdelige vandalisme?

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?