9. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Samarbejdet på sundhedsområdet skal styrkes her i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Samarbejdet på sundhedsområdet skal styrkes her i kommunen
Det Grønne Område - 12. juli 2020 kl. 15:00
Af Christine Dal, Sygeplejerske, Regionsmedlem og spidskandidat for Venstre i Lyngby-Taarbæk, Hummeltoftevej 81, Virum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Samarbejdet om det nære sundhedsvæsen skal styrkes i Lyngby-Taarbæk.

Regionspolitik kan for den enkelte Lyngby-Taarbæk borger ligge langt væk fra hverdagen, og det er ganske forståeligt. Sundhedspolitikken udvikles i Hillerød, og man møder den først i forbindelse med hospitalsbesøg.

Men i regionen har vi dog et udvalg med det mundrette navn sundhedskoordinationsudvalget, hvor aftaler på tværs af kommuner, praktiserende læger og region fastslås, og netop her rykker sundhedspolitikken tæt på borgerne. I dette udvalg arbejder vi på at sikre et bedre samarbejde og sundhedsoplevelser for jer.

Sidste år fik vi godkendt vores længe forhandlede Sundhedsaftale, som er det værktøj, der skal sikre, at man i overgangene mellem region og kommune er bedre stillet som patient og borger. Aftalen sikrer, at vi arbejder tæt sammen som region, kommune og praktiserende læger i de næste år omkring tre overordnede temaer: Borgere og ældre med kronisk sygdom, Borgere med psykisk sygdom og Børn og unges sundhed. Men der er et kæmpe behov for at holde hinanden op på samarbejdet og få søsat konkrete initiativer og jeg håber at samarbejdet også i højere grad prioriteres af vores lokalpolitikere herude.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?